Ζήσε το Θεό!

2018-08-05

Είδα Το Θεό μέσα σου και τον αγάπησα. Κάνε το κι εσύ στον εαυτό σου. 

Η μόνη επαφή που μπορούμε να έχουμε με Το Θεό είναι η άμεση, προσωπική επαφή. Κανείς δε μπορεί να γνωρίσει Το Θεό μέσω κάποιου άλλου. Δε μπορεί να υπάρξει ενδιάμεσος ανάμεσα σε σένα και το Θεό, γιατί όλοι μας έχουμε άμεση προέλευση από Εκείνον. Όπως σωστά είχε πει ο Φιλάρετος της Μόσχας «ο Θεός έχει παιδιά αλλά δεν έχει εγγόνια».

Στην πραγματικότητα δεν έχει νόημα η πίστη στο Θεό, μονό η βιωματική συνειδητοποίηση της ενότητας μας με Εκείνον. Τον Θεό τον βιώνεις και τον γνωρίζεις, μέσα σου και γύρω σου ή διαφορετικά είναι κάτι ξένο προς εσένα.

Όταν οι ιεραπόστολοι προσπάθησαν να προσηλυτίσουν τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής (τους γνωστούς μας ως Ινδιάνους) και τους μίλησαν για την πίστη στο Θεό, ένας από τους αρχηγούς τους τούς είπε: «Μου ζητάτε να πιστέψω σε κάτι που εγώ βιώνω καθημερινά. Όταν στέκομαι στα μεγάλα λιβάδια και κοιτώ με θαυμασμό την ομορφιά γύρω μου, όταν χαίρομαι τους καρπούς της Μητέρας Γης, όταν το κρύο και καθαρό νερό του πόταμου με ξεδιψά, όταν ακούω το τραγούδι του κορυδαλλού, όταν μυρίζω το βρεγμένο χώμα μετά την βροχή, όταν ευχαριστώ τον βίσωνα για την θυσία του ώστε να τραφεί η οικογένεια μου, τότε νιώθω το Μεγάλο Πνεύμα, ξέρω ότι βρίσκεται παντού και με φροντίζει. Το ξέρω, το ζω, δεν χρειάζεται να το πιστέψω.» Πόσο μεγάλη αλήθεια είναι αυτή! Αυτή πρέπει να είναι η σχέση μας με το Θεό.

Ας ανοίξουμε το μυαλό μας, το σώμα μας και την ψυχή μας κι ας γεμίσουμε ξανά από τη γνώση ότι τώρα Εκείνος είναι μέσα μας και μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε, ότι τώρα και πάντα είμαστε ένα με Εκείνον. Άκου, δες, μύρισε, γεύσου, πιάσε το Θεό. 

Μην πιστεύεις στο Θεό, ζήσε το Θεό. 

Τρώω, πίνω κι αναπνέω Το Σώμα και Το Αίμα Του... 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσο περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως, για να Τον ευχαριστήσω.
Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon