Είσαι έτοιμος για μία εντελώς διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία;

2020-12-24

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

Από μικρός είχα την ικανότητα να επικοινωνώ με τον κόσμο των πνευμάτων, να βλέπω πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούσαν. Αυτός ίσως ήταν και ο βασικός λόγος που οι δάσκαλοί μου με επέλεξαν και με ετοίμασαν για τούτη εδώ την Άγια Νύχτα. Και να που τώρα φτάνω στο σκοπό μου, να συναντήσω την Αλήθεια με σάρκα και οστά, να προσκυνήσω τον Γιο της Αγάπης.

Το όνομά μου είναι Βαλτάσαρ. Περπατώ ακολουθώντας τους δύο μου αδερφούς, κατευθυνόμενος προς την είσοδο του σπηλαίου. Παρά την προετοιμασία μου, νιώθω ότι όλο αυτό με ξεπερνά. Κοιτάζω γύρω μου σαστισμένος. Βλέπω αγγέλους να κατεβαίνουν από τον ουρανό ψέλνοντας τις πιο υπέροχες μελωδίες που έχω ακούσει! Ταπεινοί βοσκοί γονατίζουν στην είσοδο της σπηλιάς και ένα υπέροχο φως από το αστέρι -που μέρες τώρα ακολουθούμε- γεμίζει τη νύχτα με πρωτόγνωρη μαγεία. Ξαφνικά νιώθω μία μορφή μες στις σκιές. «Τι δουλειά έχει αυτός εδώ, μια νύχτα σαν αυτή;» σκέφτομαι. Νιώθω την παρουσία του Άρχοντα του Σκότους. Γυρίζω το κεφάλι μου προς το σκοτάδι και αμυδρά τον διακρίνω να μου κάνει μια ευγενική υπόκλιση. Χαμηλώνω το βλέμμα μου στο δώρο που κρατώ στα χέρια μου, για το μικρό βασιλιά, προσπαθώντας να αγνοήσω την παρουσία του. Δεν μπορώ να διαχειριστώ και αυτό τώρα.

Μπαίνουμε στο σπήλαιο. Το υπέροχο φως που βγαίνει από τη φάτνη Του καθηλώνει την ψυχή μου! Η καρδιά μου σταμάτα! Πέφτω στα γόνατα και αφήνω το δώρο μου στα πόδια Του. Σκύβω και τα φιλώ. Προσεύχομαι γεμάτος ευγνωμοσύνη για αυτή τη στιγμή. Τότε ακούω τη ζεστή φωνή Του μέσα στο μυαλό μου. «Αυτή είναι μία νέα αρχή για την Αγάπη. Σε χρειάζομαι. Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως αυτή η νύχτα δεν είναι τίποτα χωρίς την αγάπη του καθενός. Μόνο οι δικές τους επιλογές μπορούν να την κάνουν να είναι τα πάντα.»

Εικόνες γεμίζουν το μυαλό μου. Βλέπω μία μεγάλη σφαγή που έχει διατάξει ο Ηρώδης! Προσπαθώ να στρέψω το βλέμμα μου, μα ακούω μία δεύτερη απόκοσμη φωνή. Ο Άρχοντας του Σκότους μου λέει προστακτικά: «Κοίτα! Αυτό είναι μόνο η αρχή. Δες τι ακολουθεί!»

Η καρδιά και το μυαλό μου σκίζονται από τις εικόνες που με πλημμυρίζουν. Βλέπω, σε κόσμους παράξενους, παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα γιατί οι λίγοι τους κλέβουν την τροφή. Παιδιά καταπλακωμένα από ερείπια, κομματιασμένα από όπλα φοβερά, απάνθρωπα, σε πολέμους απληστίας και μίσους και εγωισμού. Βλέπω παιδιά να δουλεύουν ασταμάτητα, ώρες ατέλειωτες, για ένα κομμάτι ψωμί, φτιάχνοντας τα αγαθά ενός ψεύτικου πολιτισμού. Βλέπω παιδιά χωρίς πατρίδα, χωρίς γονείς, να διώχνονται από παντού, να πνίγονται στις θάλασσες της αδικίας. Βλέπω παιδιά σε κόσμους πλούσιους, να μεγαλώνουν μες στη διαφθορά, μέσα στο ψέμα και στον εγωισμό, από γονείς που προσπαθούν να εξαγοράσουν την απουσία τους με δώρα ακριβά και ανούσια. Βλέπω παιδιά να πεθαίνουν στα σαγόνια ενός τέρατος που λέγεται ρατσισμός. Βλέπω θρησκείες που αντί να βοηθούν στο όνομα της αγάπης, το εκμεταλλεύονται για να διαφθείρουν τα παιδιά.

Η καρδιά μου κλαίει, η ψυχή μου σπαράζει! Γιατί; Γιατί; Ένα τεράστιο γιατί βγαίνει από τα μάτια μου προς Εκείνον. Γιατί όλα αυτά, ετούτη εδώ τη νύχτα που είχε γραφτεί πως θα αλλάξει τα πάντα, πως θα αναστηθεί η ελπίδα; Αυτό ήρθα να προσκυνήσω, τη δική Σου γέννηση, τη γέννηση της Αγάπης σε αυτό τον κόσμο που τόσο την έχει ανάγκη. Γιατί;

Ακούω τη φωνή Του ήρεμη: « Αυτό που είδες είναι επιλογή, δεν έχει να κάνει με μένα. Ο δικός μου ο ερχομός είναι η δική μου επιλογή να υπηρετήσω με τη ζωή μου την Αγάπη, να γίνω παράδειγμα, ελπίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος θα θελήσει κάνει την ίδια. Την επιλογή να μη συμβεί ποτέ ξανά η σφαγή του Ηρώδη με οποιαδήποτε μορφή, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Η αγάπη όμως δεν επιβάλλεται, επιλέγεται. Το σκοτάδι υπάρχει για να μπορείς να επιλέξεις συνειδητά το Φως. Ήρθα για να γίνω κι εγώ μία επιλογή, έτσι ώστε όποιος θέλει να συμμετέχει στη γέννηση μου να μπορεί να έρθει και να προσκυνήσει την Αγάπη σε αυτό το σπήλαιο, ανεξάρτητα από το πότε και πού θα ζει. Γιατί αυτό το σπήλαιο είναι η καρδιά του κάθε ανθρώπου και εκείνος θα επιλέξει αν θα κάνει χώρο για να γεννηθεί Αγάπη μέσα της ή, σαν άλλος Ηρώδης, θα την κυνηγήσει. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από μία απλή καρδιά κι ο Θεός θα γεμίσει αυτή τη φτωχική φάτνη με θαύματα! Αυτό θέλω να διαδώσεις στον κόσμο.»

Βγαίνω από το σπήλαιο με ένα σφίξιμο στην καρδιά, χαμένος μέσα στις σκέψεις μου. Το μυαλό μου προσπαθεί να διαχειριστεί όλα αυτά που είδα. Νιώθω μια παρουσία πίσω μου. Σταματώ. «Μη γυρίσεις», ακούω την ίδια απόκοσμη φωνή. «Δεν χρειάζεται να με δεις. Θέλω να ξέρεις πώς αυτή η νύχτα είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση. Το ξέρω πως είμαι η μεγάλη δικαιολογία. Για όλα αυτά που είδες θα είμαι πάντα ο βολικός ένοχος. Δεν με πειράζει όμως. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή. Κανένας άλλος δεν δεχόταν να παίξει το ρόλο του Σκότους στο Μεγάλο Σχέδιο. Αλλά το Φως χρειάζεται το σκοτάδι για να αυτοπροσδιοριστεί. Αν το δεις χωρίς προκαταλήψεις, όλα όσα κάνω είναι από την αγάπη μου σε Εκείνον. Πρέπει όμως εσείς οι άνθρωποι να καταλάβετε ότι όλη η δύναμή μου βρίσκεται στη δικιά σας επιλογή. Όσο θα μου την προσφέρετε θα πρέπει να παίζω τον ρόλο μου.»

Χάθηκε μέσα στο σκοτάδι πριν προλάβω να του πω αυτά που ήθελα. Πριν να προλάβω να τον ευχαριστήσω που με βοήθησε να καταλάβω το νόημα αυτής της νύχτας. Τώρα πλέον ήξερα πως η προφητεία δεν αναφερόταν σε αυτό το σπήλαιο, αυτή τη στιγμή. Αυτή η γέννηση ήταν μόνο το σύμβολο μιας Νέας Αρχής, όπως είπε και Εκείνος. Η προφητεία ήταν για τη γέννηση της Αγάπης μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Το σπήλαιο είναι η καρδιά κάθε ανθρώπου. Το αστέρι είναι το Φως που πάντα θα εμφανίζεται μέσα στη νύχτα όταν η καρδιά είναι έτοιμη να αδειάσει από όλα τα άλλα και να γεμίσει από αγάπη. Αυτή είναι η μεγάλη επανάσταση ενάντια στο ψέμα και την αδικία, ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι. Και αυτή η επανάσταση θα έρθει από τον καθένα μας. Από κανέναν εξωτερικό Σωτήρα. Καμία δικαιολογία πλέον, κανένας βολικός ένοχος. Δεν δίνω πια δύναμη στο σκοτάδι γιατί επιλέγω την Αγάπη!

Γίνε τα Χριστούγεννα που ονειρεύεσαι επιλέγοντας την Αγάπη πάνω από όλα!Όσοι δεν έχετε προμηθευτεί το βιβλίο μου «Παράξενες Μέρες» μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία.

Για κάθε απορία, ερώτηση ή παραγγελία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

  • στο email: arvanitisioannis99@yahoo.com
  • να αφήσει μήνυμα στο inbox στο face book (Sean Ireland)
  • σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!