Το βουνό μου

2017-11-18

Τόσο ήρεμα, τόσο περήφανα στέκουν τα βουνά. Ατενίζουν την Δημιουργία και προσεύχονται στον Δημιουργό για όλους μας. 

   Αγαπώ με όλη την δύναμη της ψυχής μου την Μητέρα Γη. Είμαι κομμάτι της σε τούτη την ζωή και την ευγνωμονώ για την αγάπη της που εκδηλώνεται παντού γύρω μου. Για την ομορφιά της που γαληνεύει την ψυχή μου, για τους καρπούς της που τρέφουν το κορμί μου, για τα υπέροχα μαθήματα που μου διδάσκει όταν την παρατηρώ. Ξέρω πως αν ακολουθήσω τον δικό της τρόπο, μέσα από αυτά τα μαθήματα, θα μάθω τον σεβασμό, την ευγένεια, την κατανόηση, την αυτοθυσία και θα γίνω κι εγώ όμορφος όπως εκείνη.

   Κάθε κομμάτι της έχει την δική του ομορφιά, τα δικά του δώρα να μας προσφέρει και εκφράζει την διαφορετικότητά του μέσα στο αρμονικό σύνολο που δημιουργούν οι διαφορετικότητες αυτές. Τα δάση, οι αγροί, τα λιβάδια, οι λόφοι, τα βουνά, τα ποτάμια, οι λίμνες, οι θάλασσες, ο ουρανός όλα τόσο υπέροχα διαφορετικά μα και τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους. Άλλο ένα όμορφο μάθημα για την μαγεία της διαφορετικότητας για μας τους ανθρώπους, που ο καθένας μας έχει στοιχεία που τον κάνουν να ταιριάζει περισσότερο με κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω. Έτσι είμαστε και εμείς διαφορετικοί για να προσφέρουμε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά μας στην αρμονική λειτουργία του συνόλου.

   Από όλα αυτά τα κομμάτια, τα βουνά ασκούσαν πάντα μια πολύ θετική επίδραση πάνω μου. Μου θύμιζαν πάντα καλοκάγαθους γίγαντες που στέκονται περήφανοι μπροστά στο Δημιουργό και προσεύχονται για το καλό του κόσμου μας. Αιώνιες μορφές, που καλωσορίζουν τον Ήλιο το ξημέρωμα, και τον αποχαιρετούν στην Δύση. Είδαν τον κόσμο των ανθρώπων να γεννιέται και να μεγαλώνει και του πρόσφεραν την αγάπη τους. Με την σοφία που έχουν αποκτήσει μέσα από το πέρασμα των αιώνων μας βοηθούν να βρούμε μονοπάτια που θα μας φέρουν ψηλά, πιο κοντά στην ελευθερία του ουρανού και στην απεραντοσύνη της θέας που αποκαλύπτει όλο τον κόσμο σαν ένα. Σε όλες τις Ιερές Γραφές, οι άνθρωποι ανεβαίνουν στα βουνά για να μιλήσουν με το Θεό.

   Τα λατρεύω τα βουνά και τα ευχαριστώ για την ηρεμία τους, την ομορφιά τους και τις προσευχές τους. Έχω κι εγώ μέσα μου ένα βουνό. Αγωνίζομαι να φτάσω στην κορυφή του για να συναντήσω εκεί Τον Πάτερα μας και να θαυμάσω κι εγώ από ψηλά τον Έναν ενιαίο κόσμο μου.

  Έχεις κι εσύ μέσα σου ένα βουνό. Ψάξε το μονοπάτι για την κορυφή. 

Πατέρα μου Σε ευχαριστώ που στέκεσαι πάντα στην κορυφή του βουνού μου κι έτσι δεν θα σε χάσω ποτέ. 


Ημερομηνία: 2017-11-18 12:42
Το Όνομά σας: Rafail Nkv
Email αν θέλετε: rory-1991@hotmail.com
Μήνυμα ή Σχόλια: Αν κ εγώ λάτρης του βουνού, ποτέ δεν είχα δει η σκεφτει μια τέτοια προσέγγιση. Σε ευχαριστούμε για τους νέους ορίζοντες που ξεδιπλωνεις με τα κείμενα σου και την ομορφιά κ γαλήνη που κερδίζουμε διαβάζοντας αυτά.

Sean Dragon: Χαρά μου αν καταφέρνω κάτι τέτοιο! Τότε το κείμενο έχει πετύχει τον σκοπό του.


Ημερομηνία: 2017-11-21 17:51
Το Όνομά σας: GREGORY
Μήνυμα ή Σχόλια: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΕ....
εσείς βουνά που αντέχετε \\ της μπόρες και τα χιόνια
και πώς τα καταφέρνετε \\ να ζείτε για αιώνια
μια χάρη θέλω βρε βουνά \\ το μυστικό να μάθω
να ζήσω σαν τη χάρη σας \\ πότε να μην γεράσω
να καμαρώνω τις κορφές \\ με χιόνια σκεπασμένες
τα έλατα και τις οξιές \\ σα νύφες στολισμένες

Sean Dragon: Σε ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη κι ευχαριστώ για το ωραίο δημοτικό τραγούδι!Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!