Το καλό «χαρτί»...

2017-11-02

Όταν ζούμε στην Κόλαση μας, προβάλουμε τη σύγχυση της κοινωνίας μας. Όταν ζούμε στον Παράδεισο μας, προβάλουμε την αγάπη Του. 

  Ένα βράδυ είχαμε βρεθεί με έναν πολύ καλό μου φίλο καλεσμένοι στη γιορτή ενός γνωστού μας. Όταν βρεθήκαμε εκεί διαπιστώσαμε πως ελάχιστοι από τους υπόλοιπους καλεσμένους μας ήταν γνωστοί. Στη διάρκεια της βραδιάς η συζήτηση έφτασε στο τόσο δημοφιλές θέμα των χρημάτων και κάποια στιγμή, σχεδόν όλοι, ξεκίνησαν να αναφέρονται στα διάφορα ειδή από πιστωτικές κάρτες που είχε ο καθένας στην κυριότητα του, εκθέτοντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μιας. Gold, Platinum, Premium και άλλα τέτοια ... εξωτικά ονόματα! Η συζήτηση είχε πάρει πραγματικά φωτιά! Ο μονός που δεν συμμετείχε στην συζήτηση ήμουν εγώ. Καθόμουν σε μια άκρη, έπινα την μπύρα μου και τους παρατηρούσα να παθιάζονται.

  Κάποια στιγμή, μια γνώστη μου κοπέλα γύρισε και μου είπε: «Γιάννη εσύ γιατί δεν λες τίποτα;»

   «Δεν θέλω να σας κάνω να νιώσετε άσχημα. Βλέπεις εγώ έχω στην κατοχή μου δυο κάρτες πολύ πιο σπουδαίες από αυτές που έχετε αναφέρει.», απάντησα με προσποιητή σοβαρότητα.

  «Έλα ρε Γιάννη! Και ποιες είναι αυτές;» πετάχτηκε ο γνωστός μας που διοργάνωνε την γιορτή.

  Όλοι είχαν σταματήσει και με κοιτούσαν όλο περιέργεια.  Χαμογέλασα και τους είπα: «Η κάρτα του εθελοντή αιμοδότη και η κάρτα του δωρητή οργάνων!». 

Ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί. Αν το κάνει με αγάπη πάντα θα είναι αρκετό. 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσο περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως, για να Τον ευχαριστήσω.
Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon