Το καλό «χαρτί»...

2017-11-02

Όταν ζούμε στην Κόλαση μας, προβάλουμε τη σύγχυση της κοινωνίας μας. Όταν ζούμε στον Παράδεισο μας, προβάλουμε την αγάπη Του. 

  Ένα βράδυ είχαμε βρεθεί με έναν πολύ καλό μου φίλο καλεσμένοι στη γιορτή ενός γνωστού μας. Όταν βρεθήκαμε εκεί διαπιστώσαμε πως ελάχιστοι από τους υπόλοιπους καλεσμένους μας ήταν γνωστοί. Στη διάρκεια της βραδιάς η συζήτηση έφτασε στο τόσο δημοφιλές θέμα των χρημάτων και κάποια στιγμή, σχεδόν όλοι, ξεκίνησαν να αναφέρονται στα διάφορα ειδή από πιστωτικές κάρτες που είχε ο καθένας στην κυριότητα του, εκθέτοντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μιας. Gold, Platinum, Premium και άλλα τέτοια ... εξωτικά ονόματα! Η συζήτηση είχε πάρει πραγματικά φωτιά! Ο μονός που δεν συμμετείχε στην συζήτηση ήμουν εγώ. Καθόμουν σε μια άκρη, έπινα την μπύρα μου και τους παρατηρούσα να παθιάζονται.

  Κάποια στιγμή, μια γνώστη μου κοπέλα γύρισε και μου είπε: «Γιάννη εσύ γιατί δεν λες τίποτα;»

   «Δεν θέλω να σας κάνω να νιώσετε άσχημα. Βλέπεις εγώ έχω στην κατοχή μου δυο κάρτες πολύ πιο σπουδαίες από αυτές που έχετε αναφέρει.», απάντησα με προσποιητή σοβαρότητα.

  «Έλα ρε Γιάννη! Και ποιες είναι αυτές;» πετάχτηκε ο γνωστός μας που διοργάνωνε την γιορτή.

  Όλοι είχαν σταματήσει και με κοιτούσαν όλο περιέργεια.  Χαμογέλασα και τους είπα: «Η κάρτα του εθελοντή αιμοδότη και η κάρτα του δωρητή οργάνων!». 

Ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί. Αν το κάνει με αγάπη πάντα θα είναι αρκετό. 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ο ήλιος έκαιγε αφόρητα. Σε κάθε κίνησή που έκανε τα σύρματα από το ψεύτικο στέμμα, που κυριολεκτικά του είχαν καρφώσει στο κεφάλι, του έσκιζαν περισσότερο το δέρμα καιτο αίμα του κυλούσε μαζί με τον ιδρώτα του στα μάτια και στο πρόσωπο. Μια πέτρα τον χτύπησε στο πρόσωπο και άλλη μια στα πλευρά. Ο πόνος τον ζάλισε και έπεσε πάνω στην...