Το καλό «χαρτί»...

2017-11-02

Όταν ζούμε στην Κόλαση μας, προβάλουμε τη σύγχυση της κοινωνίας μας. Όταν ζούμε στον Παράδεισο μας, προβάλουμε την αγάπη Του. 

  Ένα βράδυ είχαμε βρεθεί με έναν πολύ καλό μου φίλο καλεσμένοι στη γιορτή ενός γνωστού μας. Όταν βρεθήκαμε εκεί διαπιστώσαμε πως ελάχιστοι από τους υπόλοιπους καλεσμένους μας ήταν γνωστοί. Στη διάρκεια της βραδιάς η συζήτηση έφτασε στο τόσο δημοφιλές θέμα των χρημάτων και κάποια στιγμή, σχεδόν όλοι, ξεκίνησαν να αναφέρονται στα διάφορα ειδή από πιστωτικές κάρτες που είχε ο καθένας στην κυριότητα του, εκθέτοντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μιας. Gold, Platinum, Premium και άλλα τέτοια ... εξωτικά ονόματα! Η συζήτηση είχε πάρει πραγματικά φωτιά! Ο μονός που δεν συμμετείχε στην συζήτηση ήμουν εγώ. Καθόμουν σε μια άκρη, έπινα την μπύρα μου και τους παρατηρούσα να παθιάζονται.

  Κάποια στιγμή, μια γνώστη μου κοπέλα γύρισε και μου είπε: «Γιάννη εσύ γιατί δεν λες τίποτα;»

   «Δεν θέλω να σας κάνω να νιώσετε άσχημα. Βλέπεις εγώ έχω στην κατοχή μου δυο κάρτες πολύ πιο σπουδαίες από αυτές που έχετε αναφέρει.», απάντησα με προσποιητή σοβαρότητα.

  «Έλα ρε Γιάννη! Και ποιες είναι αυτές;» πετάχτηκε ο γνωστός μας που διοργάνωνε την γιορτή.

  Όλοι είχαν σταματήσει και με κοιτούσαν όλο περιέργεια.  Χαμογέλασα και τους είπα: «Η κάρτα του εθελοντή αιμοδότη και η κάρτα του δωρητή οργάνων!». 

Ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί. Αν το κάνει με αγάπη πάντα θα είναι αρκετό. 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!