Το δώρο της ζωής

2017-10-03

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσα περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως για να Τον ευχαριστήσω... 

   Κάθε στιγμή είναι μαγική! Κάθε στιγμή είναι γεμάτη από την αγάπη Του δημιουργού, γεμάτη ευλογία, γεμάτη δώρα για τον καθένα μας.

  Κάθε στιγμή είναι μαγική, ευλογημένη και υπέροχη! Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι η μαγεία της υπάρχει διαθέσιμη και έτοιμη να την βιώσουμε και να γίνει η δική μας μαγική στιγμή.

   Δεν υπάρχουν καλές ή κακές στιγμές. Υπάρχουν μόνο οι στιγμές που έχουμε να ζήσουμε. Κι αυτές είναι δώρα στην δική μας τροχιά μέσα στο χρόνο. Δώρα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε ή και να τα προσπεράσουμε. Η επιλογή μας για το τι θα κάνουμε το δώρο ή τα δώρα της κάθε στιγμής θα καθορίσει και την πορεία της τροχιάς μας μέσα στο χρόνο. Θα καθορίσει το χρώμα και το σχήμα της κάθε ψηφίδας που θα τοποθετηθεί στο ψηφιδωτό που θα είναι η ζωή μας. Έτσι εμείς επιλέγουμε την εικόνα που θα παρουσιάσει η ζωή μας και κανένας άλλος.

  Ο καλός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα υλικά για να ολοκληρώσει το έργο του. Θα χρησιμοποιήσει τα λαμπερά χρώματα και τα όμορφα σχήματα των χαρούμενων κι ευτυχισμένων στιγμών αλλά και τα σκοτεινά χρώματα και περίεργα σχήματα των δύσκολων. Έτσι κάθε δύσκολη στιγμή, αν βρει την σωστή θέση της στο ψηφιδωτό της ζωής μας θα έχει τελικά την ίδια αξία με κάθε χαρούμενη κι εμείς θα έχουμε εκμεταλλευτεί το δώρο της. 

   Θα πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι κανείς μας δεν ξέρει από πριν το μέγεθος που θα έχει αυτό το ψηφιδωτό. Μπορεί κάθε ψηφίδα που βάζουμε να είναι η τελευταία που θα τοποθετήσουμε. Άρα είναι σημαντικό κάθε μας ψηφίδα να βελτιώνει την συνολική εικόνα χωρίς ταυτόχρονα να την αφήνει ημιτελή. Δύσκολο, πολύ δύσκολο πραγματικά! Κι αν αναλογιστούμε ότι στα πρώτα βήματα μας, η απειρία, μας οδηγεί σε μια τυχαία και πολλές φορές χαοτική τοποθέτηση, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό όμως είναι τελικά που κάνει τόσο ενδιαφέρουσα την προσπάθεια αυτή. Γιατί ακόμα κι αν σε ένα μεγάλο ψηφιδωτό, υπάρχει μόνο ένα μικρό τμήμα που δημιουργεί μια όμορφη εικόνα, ενώ το υπόλοιπο δεν βγάζει νόημα, ακόμα και τότε, αυτό το μικρό τμήμα, μαγικά στο τέλος θα αλλάξει την συνολική εικόνα και θα μας ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες δημιουργίας.

  Αρκεί να προσπαθήσουμε. Το Σύμπαν έχει υψηλή καλλιτεχνική αντίληψη αφού έχει δημιουργηθεί από τον Μέγα Καλλιτέχνη. Έτσι ποτέ δεν θα μας επιπλήξει για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Ακόμα κι αν αυτή είναι μια χαοτική και σκοτεινή εικόνα. Γιατί για το Σύμπαν δεν υπάρχουν όμορφα και άσχημα ψηφιδωτά - ζωές. Υπάρχουν μόνο επιλογές και σεβασμός για αυτές. Το όλο θέμα έχει να κάνει με το πόση ευχαρίστηση και γαλήνη θα δώσει στην δική μας ψυχή η τελική εικόνα και τι θα μας διδάξει για την επομένη προσπάθεια μας. Γιατί θα υπάρξουν πολλές προσπάθειες. Μέχρι το δικό μας τελικό ψηφιδωτό να γίνει αναπόσπαστο τμήμα της Μεγάλης Θεϊκής Εικόνας. Όσο πιο σύντομα το καταφέρουμε, τόσο καλυτέρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη σημασία να μην αφήσουμε καμία στιγμή να περάσει χωρίς να χαρούμε το δυναμικό της.

  Η προσπάθεια μου είναι λοιπόν να σέβομαι τα δώρα της κάθε στιγμής. Και να χρησιμοποιώ με σύνεση τα δώρα αυτά. Για να καταφέρω με όσες πιο πολλές από αυτές τις στιγμές μπορώ, και παρά τα λάθη μου, να δημιουργήσω μια εικόνα δόξας και αγάπης. Μια εικόνα που θα ευχαριστήσει στο τέλος την καρδιά μου, αλλά και την Δική Του.

 Αγαπώ όλες μου τις στιγμές και την εικόνα που δείχνουν στον κόσμο για μένα... 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!