Τι ξέρεις για τον Εαυτό σου;

2018-04-28

   Δεν υπάρχει άλλη γνώση από την δική σου γνώση.

   Ο καθένας μας είναι μοναδικός και ταυτόχρονα όλοι είμαστε Ένα. Ο καθένας μας είναι μια διαφορετική έκφραση Του Θεού. Εκείνος μας έχει προικίσει με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ιδιότητες και ταλέντα. Ο σκοπός της ζωής μας είναι να κατανοήσουμε αυτή την ιδιαιτερότητα μας, να εξελίξουμε τις ιδιότητες και τα ταλέντα μας ώστε μέσω αυτών, να γεμίσουμε χαρά και ευτυχία την ζωή μας, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το δικό μας κομμάτι του πάζλ που όταν τοποθετηθεί στην θέση του, μαζί με τα υπόλοιπα, θα δημιουργήσει την υπέροχη εικόνα του Ενός.

  Το ύψιστο έργο λοιπόν που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο και σε εμάς είναι να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας. Να γνωρίσουμε αυτό το θεϊκό δημιούργημα που έχει την δύναμη να πραγματοποιήσει θαύματα. Η γνώση του εαυτού όμως σαφώς είναι ένα δύσκολο έργο, το οποίο απαιτεί ηθική, θέληση, υπομονή και επίμονη. Είναι μια γνώση καθαρά εμπειρική την οποία θα αποκτήσουμε κάνοντας λάθη, αρκετές φορές ιδιαίτερα επώδυνα. Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Πρέπει βιωματικά να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που εκφράζει το δυναμικό μας και τι το εμποδίζει να εκφραστεί. Και κανένας άλλος δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό για μας αφού εκείνος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εμάς.

  Ένας μεγάλος δάσκαλος είχε πει: «Η γνώση από δεύτερο χέρι μπορεί να καθυστερήσει την δική σου εξέλιξη». Αν κάποιος σε πείσει ότι η γνώση είναι τα δικά του βιώματα, είναι πολύ πιθανόν να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν είναι δικά σου και για αυτό δεν έχουν να σου προσφέρουν πολλά. Αυτό μπορεί να σε καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της προσπάθειας σου. Όσο σημαντικός και αν είναι ένας δάσκαλος για να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο που πρέπει να βαδίσεις, θα πρέπει εσύ να τον βαδίσεις για να αποκτήσεις την γνώση που αυτός ο δρόμος μπορεί να σου προσφέρει. Οι δάσκαλοι μας λοιπόν θα μας μεταβιβάσουν την γνώση που έχει να κάνει με την προετοιμασία μας στην ηθική, την υπομονή και την σοφία. Αυτά θα γίνουν πολύτιμα εφόδια στην αναζήτηση μας. Αυτή η γνώση είναι ανεκτίμητη και πραγματική ευλογία και είμαστε πράγματι τυχεροί όσοι είχαμε τέτοιους δασκάλους, αλλά δεν είναι η τελική γνώση που πρέπει να κατακτήσουμε.

  Δοκίμασε λοιπόν, πειραματίσου, για να βρεις τι σου ταιριάζει. Ζήσε χωρίς το φόβο του λάθους, αλλά ζήσε με ηθική που θα σε προστατέψει από το να βλάψεις τους άλλους στην προσπάθεια σου. Προσευχήσου σε Εκείνον που σου χάρισε αυτό το υπέροχο δυναμικό, να φωτίσει τα βήματα σου ώστε να το εκδηλώσεις και να γεμίσεις τον κόσμο με την ομορφιά σου.

  Όταν θα φτάσεις στη Γνώση και θα γίνεις εκφραστής του Ουρανού κανείς δεν θα μπορεί να σου την στερήσει. Κανείς δεν θα μπορεί να σε πείσει λέγοντας σου τι πιστεύει ο ίδιος. Θα ξέρεις την αλήθεια σου, γιατί θα σου την έχει πει ο εσωτερικός σου Εαυτός. Αυτή θα είναι η Γνώση Σου.

Δεν υπάρχει ανώτερος Δάσκαλος από τον θεϊκό μου Εαυτό. Αυτός γνωρίζει ήδη όλες τις απαντήσεις. Αξίωσε με να ετοιμαστώ να τις ακούσω.


Ημερομηνία: 2018-04-28 07:52
Το Όνομά σας: Rafail.nkv
Email: rory-1991@hotmail.com
Μήνυμα: Η εσωτερική αναζήτηση είναι αυτή που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε Εκείνον. Μας δημιούργησε με σκοπό την τελειότητα, οπότε αν γνωρίσουμε τον πραγματικό μας ευατο, ίσως μπορέσουμε να κατανοησουμε τον Δημιουργό μας.

Sean Dragon: Συμφωνώ απόλυτα! Σε ευχαριστώ για την όμορφη διατύπωση αυτής της αλήθειας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!