Τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα

2019-01-27

Πάντα μου άρεσε να σκέπτομαι πως τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα κι όχι το αντίθετο! 

Η ζωή είναι μια υπέροχη περιπέτεια, μια σειρά από ιστορίες στις οποίες εμείς είμαστε οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές. Το Σύμπαν απλά μας διαθέτει τα κατάλληλα σκηνικά και υλικά για να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε αυτές τις ιστορίες. Το πώς θα τις ζήσουμε, εμείς επιλεγούμε, αλλά ο βασικός σκοπός είναι ένας. Να βρούμε την Αλήθεια μας που θα μας οδηγήσει στην Ευτυχία και την Αγάπη!

Η Αγάπη του Θεού θα μας προσφέρει όλες τις κατάλληλες ευκαιρίες, ότι χρειαζόμαστε, για να μας βοηθήσει να προοδέψουμε σε αυτό το δρόμο της Ευτυχίας και της Αγάπης, έτσι ώστε βήμα-βήμα, να επιστρέψουμε στο Σπίτι μας, κοντά Του. Αφού όμως πρώτα το επιθυμήσουμε με όλη μας την Ψυχή.

Στην προσπάθεια Του να μας βοηθήσει χρησιμοποιεί κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες «εφαρμογές»:

Πρώτον: Τις Δυσκολίες.

Τι θα ήμασταν χωρίς τις δυσκολίες; Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Κανένας μας ποτέ δεν βελτιώθηκε στα εύκολα, κανένας μας ποτέ δεν βελτιώθηκε στις «νίκες». Αντίθετα, οι «ήττες» ήταν εκείνες που μας ανάγκασαν να προσπαθήσουμε περισσότερο, να γίνουμε καλύτεροι, να ψάξουμε τη Δύναμη μέσα μας και τελικά να φτάσουμε στη «νίκη»!

Ο χρυσός καθαρίζει από τις προσμίξεις και τις βρωμιές περνώντας μέσα από το καμίνι. Τότε γίνεται Πολύτιμος και Αιώνιος.

Γι' αυτό οι δυσκολίες είναι δώρα! Ας μην καταριόμαστε για αυτές αλλά ας ευχαριστούμε για την βελτίωση που θα μας αναγκάσουν να επιτύχουμε. Οι δυσκολίες είναι τα αγκάθια που πρέπει να ξεπεράσεις για να φτάσεις στο τριαντάφυλλο. Ας ευχαριστούμε τα αγκάθια για τα τριαντάφυλλα που προστατεύουν! Άλλωστε για να έρθουν στη ζωή μας σημαίνει πως τις χρειαζόμασταν.

Το Σύμπαν δεν θα μας στείλει ποτέ καμία δυσκολία την οποία δεν έχουμε την δυνατότητα να ξεπεράσουμε. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά, θα χρειαστεί να θυσιάσουμε κομμάτια του εγωιστικού μας εαυτού αλλά μόνο έτσι μπορούμε να προοδέψουμε και να απολαύσουμε το χρώμα, το άρωμα και την ομορφιά του τριαντάφυλλου!

Δεύτερον: Το Απρόσμενο.

Είναι αλήθεια ότι το απρόσμενο θα συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο το ονόμασαν και έτσι νομίζω. Για παράδειγμα, εκεί που έχεις οργανώσει άψογα το σχέδιο σου και περιμένεις με αγωνία τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου, έρχεται ξαφνικά μια «ανάποδη» από έναν αστάθμητο παράγοντα που ούτε καν είχες φανταστεί και συνειδητοποιείς τη βαθύτερη σημασία της έννοιας «απρόσμενο». Συνειδητοποιείς ότι ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα και ότι σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο έργο που να είναι αψεγάδιαστο.

Τι ενδιαφέρον θα είχαν άλλωστε οι περιπέτειες χωρίς την παρουσία του απρόσμενου; Είναι σαν στην ιστορία που εσύ σχεδιάζεις και σκηνοθετείς να ξέρεις ότι μπορεί να εμφανιστεί ένας guest star για τον οποίο δεν ξέρεις τίποτα από πριν! Ούτε ποιος θα είναι, ούτε τι χαρακτήρα και τι ρόλο θα έχει, ούτε πως θα επηρεάσει την ροη τις ιστορίας! Αλήθεια όμως, τέτοιες ιστορίες δεν θέλουμε να βλέπουμε στον κινηματογράφο; Γιατί να είναι λοιπόν διαφορετική η δική μας ταινία-ζωή; Το απρόσμενο λοιπόν θα δώσει στην ιστορία μας πολλά εναλλακτικά σενάρια για να επιλέξουμε τι θα ακολουθήσουμε, πως θα αντιδράσουμε. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που θα κάνουμε βήματα μπροστά, ή βήματα πίσω. Μέσω της Επιλογής!

Τρίτον: Η Επιλογή!

Είμαστε αυτό που επιλέγουμε! Ζούμε αυτό που επιλέγουμε! Αν επιλέγω την κακία δεν μπορεί να περιμένω το Σύμπαν να μου επιστρέψει καλοσύνη. Αν επιλέγω το σκοτάδι δεν μπορεί η ζωή μου να είναι γεμάτη Φως. Αν επιλέγω η ιστορία μου να έχει ένα άσχημο τέλος δεν έχει κανένας Θεός το δικαίωμα να το αλλάξει!

Και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν για αυτές τις επιλογές, γιατί είναι δικές μας και δημιουργούν την ιστορία μας, την εξέλιξη της και το τέλος της!

Όλοι μας πρέπει να κάνουμε επιλογές, ουσιαστικά κάθε στιγμή της ζωής μας. Οι περισσότερες θα είναι δύσκολες, κάποιες από αυτές θα μας οδηγήσουν σε παράξενες μέρες. Θα μας φέρουν αντιμέτωπους με τους Δαίμονές μας και τότε πάλι θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα το βάλουμε στα πόδια ή θα τους αντιμετωπίσαμε με θάρρος. Έτσι θα έρθουν στιγμές και μέρες που θα νομίσουμε πως χάσαμε τα πάντα και μέρες που θα νιώσουμε ότι κερδίσαμε τον κόσμο όλο!

Εύχομαι να θυμάστε πάντα, πως κάθε στιγμή έχουμε επιλογή. Πως όλα όσα ζούμε είναι αποτέλεσμα επιλογών. Πως όσα λάθη κι αν έχουμε κάνει, όσο βαθιά στο σκοτάδι κι αν έχουμε βαδίσει, πάντα υπάρχει η επιλογή να διαλέξουμε το Φως και την Αγάπη, να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε κατάσταση όσο δύσκολη κι αν φαίνεται να μας προσφέρει τα δώρα της κι έτσι η δύσκολη και παράξενη μέρα να γίνει μια ευλογημένη μέρα.

Αγαπώ πολύ μια φράση που λέει «υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις στο Θεό, εγώ επιλέγω την Αγάπη». Αν επιλέξεις την Αγάπη τότε τα πάντα αλλάζουν με έναν μαγικό τρόπο! Και δεν αλλάζει μόνο το παρόν και το μέλλον, αλλάζει και το παρελθόν! Γιατί μέσα από τα μάτια της Αγάπης η έχθρα γίνεται φιλία, η διαφορετικότητα γίνεται ομορφιά, η ανάγκη για εκδίκηση γίνεται συγχώρεση, η αχαριστία γίνεται ευγνωμοσύνη, η απώλεια γίνεται αιώνια παρουσία!

Να περιμένετε λοιπόν τις δυσκολίες, για τα δώρα που θα σας φέρουν. Να θυμάστε ότι κανένας άνθρωπος πάνω στην υπέροχη Γη δεν έζησε κι ούτε θα ζήσει χωρίς καθημερινές δυσκολίες. Να θυμάστε πως είναι τα σκαλοπάτια για την άνοδο σας.

Να περιμένετε το απρόσμενο με χιούμορ και καλή διάθεση. Η θετική στάση απέναντί του θα σας βοηθήσει να δείτε όλο τον πλούτο των επιλογών που σας ανοίγει. Το απρόσμενο είναι το εργαλείο του Θεού που κάνει την ζωή σας μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια!

Να επιλέγετε με Αγάπη και τότε θα βαδίζετε στον σωστό δρόμο προς την ευτυχία σας. Κάθε φορά που έχετε αμφιβολία για το ποια πρέπει να είναι η επιλογή σας να ρωτάτε τον Εσωτερικό σας Εαυτό «τι θα διάλεγε η Αγάπη τώρα;». Αν είστε έτοιμοι να ακούσετε χωρίς προκαταλήψεις και εγωισμό θα βρείτε το δρόμο προς τα όνειρα σας και τα θαύματα!

Εύχομαι να συνειδητοποιήσετε πως δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος στον κόσμο από την Καρδιά σας όταν έχετε επιλέξει την Αγάπη!

Προσεύχομαι να χαρείτε αυτό το ταξίδι προς την Αλήθεια σας.

Εκείνος μας έχει δώσει θεϊκή δύναμη. Δύναμη να δημιουργούμε ή να καταστρέφουμε. Η επιλογή μας καθορίζει τον κόσμο μας. 


Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303. 

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!