Σταμάτα μια στιγμή και απλά πάρε μια ανάσα

2019-05-17

Να είσαι καλός χωρίς λόγο.

Αυτός είναι ένας σοφός τρόπος να ζεις ευτυχισμένα. 

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Αυτή η στιγμή είναι μια από τις άπειρες που θα ζήσεις στην αιωνιότητα. Είσαι φτιαγμένος από τα ίδια υλικά που φτιάχτηκε το αιώνιο Σύμπαν. Πάντα κάπου θα ζεις. Ποιος ο λόγος να βιάζεσαι; Απόλαυσε τα δώρα αυτής της στιγμής. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να στενοχωριέσαι. Είσαι παιδί του Θεού κι ο Θεός είναι Αγάπη. Μέσα στην Αγάπη Του όλα αποκτούν νόημα, και τα δύσκολα και τα εύκολα. Τι σημασία θα έχει το σημερινό σου πρόβλημα μετά από κάποιον καιρό. Θα είναι ακομα ένα μάθημα που σε έκανε σοφότερο, που σε πήγε λίγο πιο ψηλά. Μάθε από τη δυσκολία, μην στενοχωριέσαι για αυτή. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να καταδικάζεις. Μπορείς να κρίνεις τις πράξεις αλλά όχι τους ανθρώπους. Δεν έχεις ζήσει την ζωή τους, δεν ξέρεις τι τους έχει συμβεί, τι φόβοι τους στοιχειώνουν. Δεν ξέρεις τους πόνους που βίωσαν, τους πειρασμούς που πολέμησαν, τις παρανοήσεις που έκαναν, τους δαίμονες που είχανε να αντιμετωπίσουν. Κι εσύ δεν είσαι τέλειος και δεν ξέρεις πως θα αντιδρούσες στην δική τους θέση. Μην κρίνεις όσο εύκολο κι αν είναι, να αγαπάς όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να κρατάς κακία. Αγωνίσου για το δίκαιό σου αλλά μην αναζητάς εκδίκηση. Αν κάποιος σε έχει αδικήσει υπάρχει ένας Μεγαλύτερος Νόμος που θα φροντίσει την αποκατάσταση σου, φτάνει να συνεχίσεις να είσαι δίκαιος. Ανύψωσε την συνειδητότητα σου πάνω από το λάθος και ελευθέρωσε τον εαυτό σου και τον φταίχτη από αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη Δύναμη Αλλαγής, μεγαλύτερο γιατρικό, από την συγχώρηση γιατί είναι η αρχή της Αγάπης. Συγχώρεσε και ζήσε ελεύθερος. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να παραπονιέσαι. Μπορεί να φαίνεται πως έχεις λιγότερα από άλλους και να τους ζηλεύεις για αυτό, αλλά πίστεψε με αυτή είναι η δική σου οπτική. Κάποιοι άλλοι ζηλεύουν αυτά που εσύ έχεις. Ασχολήσου λοιπόν με τα δικά σου. Ευχαρίστησε για αυτά που έχεις ήδη, να είσαι ευγνώμων για αυτά και φρόντισε μέσα από την πνευματική σου βελτίωση να χαρείς όλα όσα επιθυμείς. Η Πηγή είναι αστείρευτη, ο περιορισμός βρίσκεται στην δική μας ικανότητα να απορροφήσουμε από Αυτήν. Η ευγνωμοσύνη είναι πηγή ευτυχίας, τα παραπόνα, η γκρίνια κι η μιζέρια πηγή δυστυχίας. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να διεκδικείς πράγματα που δεν είναι δικά σου. Αν κάτι δεν σου ανήκει δικαιωματικά, αν δεν είναι κομμάτι της συνειδητότητάς σου ποτέ δεν θα μπορέσεις να το κρατήσεις, ακομα κι αν σου δοθεί, πολύ περισσότερο αν το πάρεις με δόλιο τρόπο. Οτιδήποτε αποκτάς με αυτόν τον τρόπο σου κάνει κακό, όπως κι αν φαίνεται αρχικά, αφού αναβάλει το καλό σου. Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου άλλαξε πρώτα τον κόσμο μέσα σου. Πρώτα κερδίζουμε εσωτερικά αυτά που χρειαζόμαστε και μετά τα αποκτούμε στο υλικό επίπεδο. Το αντίστροφο είναι παροδικό και ενάντια στους Νομούς του Σύμπαντος άρα θα μας φέρει προβλήματα. Γίνε καλύτερος και τα καλά θα έρθουν. Εισπνοή, εκπνοή.

Ηρέμισε, δεν χρειάζεται να ανταγωνίζεσαι τους άλλους. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι τώρα, αυτή είναι η σωστή για εσένα την δεδομένη στιγμή. Είναι η δική σου και κανένας δεν μπορεί να σου την κλέψει ότι κι αν κάνει, όπως κι εσύ δεν μπορείς να πάρεις την θέση που ανήκει δικαιωματικά σε κάποιον άλλον. Αν δεν σου αρέσει αυτή στην οποία βρίσκεσαι μην διεκδικείς την θέση κάποιου άλλου αλλά αγωνίσου να βελτιωθείς ώστε να αποκτήσεις εκείνη που επιθυμεί η Ψυχή σου. Εξυψώνοντας την συνειδητότητα σου με πράξεις Αγάπης, καλοσύνης, προσφοράς και κατανόησης θα εξυψώσεις και την θέση σου και κανένας δεν θα μπορεί να σου την στερήσει αφού θα είναι αυτή που το Σύμπαν θα έχει ετοιμάσει αποκλειστικά και μόνο για σένα. Δες τους άλλους γύρω σου ως συντρόφους στην προσπάθεια αυτή, ως συναγωνιστές κι όχι ως ανταγωνιστές. Στο Σύμπαν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, με σοφία προσφέρεται στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Εισπνοή, εκπνοή.  

Από την στιγμή που θα μάθεις να δημιουργείς την ευτυχία σου

κανένας δεν θα μπορεί να στη στερήσει.Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!