Σήμερα θα γίνω μια μέρα πιο ευτυχισμένος!

2017-12-31

Δεν θα περιμένω τη ζωή μετά θάνατο για να ζήσω στον Παράδεισο. Θα προσπαθώ να κάνω κάθε στιγμή την αγάπη μεγαλύτερη για να ζω σ' αυτόν τώρα. 

   Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η ζωή μας είναι ένας συνεχής σκληρός αγώνας γεμάτος δυσκολίες με λιγοστές ευτυχισμένες στιγμές. Αυτές τις λιγοστές στιγμές προσπαθούν να τις κάνουν το στηρίγματα που θα τους δώσουν την δύναμη να συνεχίσουν μέχρι να ζήσουν κάποιες ακόμα. Φωτογραφίες, βίντεο και αναμνηστικά είναι πολύτιμα εργαλεία στην «αποθήκευση» αυτών των στιγμών.

   Κοιτώντας τον κόσμο γύρω μου μπορώ να δω θαύματα παντού και κάθε στιγμή. Μπορώ να δω την αγάπη Του Δημιουργού μέσα μου και γύρω μου. Στο άρωμα και στο χρώμα των λουλουδιών, στο κελάηδημα των πουλιών, στη μυρωδιά του χώματος μετά την βροχή, στα χρώματα του ουρανού κατά την ανατολή και την δύση του Ήλιου, στη γεύση του φρέσκου ψωμιού, στην ευλογία του δροσερού νερού, στη θαλπωρή μιας αγκαλιάς, στη μαγεία ενός φιλιού, στο χαμόγελο ενός παιδιού... Ο κατάλογος πραγματικά δεν τελειώνει ποτέ!

    Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν ότι ο Δημιουργός αυτού του κόσμου θα μας ετοίμαζε μια ζωή που θα είναι ένας συνεχής σκληρός αγώνας με λιγοστές στιγμές ευτυχίας μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από θαύματα. Ποσό ειρωνικός θα ήταν τότε;!

  Μπορώ να καταλάβω όμως ότι ο εγωισμός μας, μας έχει οδηγήσει στην ψευδαίσθηση του διαχωρισμού από τον Δημιουργό μας και τον θαυμαστό αυτό κόσμο. Κι η ψευδαίσθηση αυτή μας οδηγεί στο φόβο, γιατί νιώθουμε μονοί και απροστάτευτοι. Κι ο φόβος μας κάνει να ζούμε με τα μάτια κλειστά μέσα σε αυτό τον κόσμο των θαυμάτων. Να τα ανοίγουμε φευγαλέα και μετά πάλι σκοτάδι. Αυτές τις λιγοστές στιγμές που ανοίγουμε τα μάτια μας και την ψυχή μας στον κόσμο, γεμίζουμε από την ομορφιά του και νιώθουμε ευτυχία.

   Αρνούμαι λοιπόν να ζήσω μια τέτοια ζωή. Αποφασίζω να σταθώ απέναντι στον εγωισμό και να φωνάξω πως είμαι ένα με τον Δημιουργό μου. Αποφασίζω να ζήσω με τα μάτια ανοιχτά μέσα στον Παράδεισο που έχει ετοιμάσει για μένα. Αρνούμαι να ζω μόνο στιγμές ευτυχίας όταν ο προορισμός μου είναι η κάθε μέρα μου να είναι ευτυχισμένη. Ξέρω πως η ζωή δεν είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσω, αλλά μια υπέροχη περιπέτεια που πρέπει να απολαύσω. Γεμίζω με αγάπη, Τον ευχαριστώ για τα θαύματα που έχει ετοιμάσει σήμερα για μένα και προσθέτω ακόμα μια ευτυχισμένη μέρα σε αυτή την υπέροχη περιπέτεια! 

Ζούμε σε έναν κόσμο θαυμάτων με τα μάτια κλειστά. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανοίξουμε; Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon
Ο Θεός θέλει να εκφραστεί μέσα από κάθε άτομο με μοναδικό τρόπο. Όταν γινόμαστε συνειδητά και πλήρως ένα με τον Θεό, όχι μόνο Τον εκπληρώνουμε, αλλά εκπληρώνουμε και τον εαυτό μας και τον σκοπό μας σε αυτό τον κόσμο. -Sri Chinmoy