Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις θαύματα;

2017-09-13

   Όσο περισσότερο καθαρίζω από τον εγωισμό, τόσο περισσότερο γίνομαι αγωγός θαυμάτων...

   Ο καθένας μας είναι παιδί του υπέροχου Δημιουργού της Αγάπης. Όλοι μας έχουμε μέσα μας τη δημιουργική Του πνοή και όλοι μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή για να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας θαύματα. Για αυτό τον σκοπό δημιουργηθήκαμε. Για αυτό τον σκοπό μας δόθηκε αυτός ο υπέροχος κόσμος. Για να αφήσουμε αυτή την θεϊκή ενέργεια να ξεχειλίσει από μέσα μας και να τον κατακλείσει. Έτσι ώστε να βιώσουμε την ευτυχία, καθώς θα τον αναδημιουργούμε και θα τον βελτιώνουμε συνεχώς με αγάπη, μέχρι να ελευθερωθεί από τα δεσμά του πόνου, της αδικίας, της φθοράς και του θανάτου.

   Το ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα μας το είπαν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι. Αλλά το αποδεικνύουμε και καθημερινά ο ένας στον άλλον.

   Αν ανατρέξουμε στις ειδήσεις οποιασδήποτε μέρας θα βρούμε πολλές πράξεις συνανθρώπων μας ανά τον κόσμο που ξεπερνούν τα όρια αυτού που έχουμε θέσει στο μυαλό μας ως ανθρώπινες δυνατότητες και χαρακτηρίζονται ως θαύματα.

  Άνθρωποι που έχουν θεραπεύσει ή έχουν θεραπευτεί από ανίατες ασθένειες, ηρωικές πράξεις αυτοθυσίας που έχουν σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων, ζωές αφιερωμένες στην υπηρεσία και την ανακούφιση των βασανισμένων ψύχων του πλανήτη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

   Σε κάθε τέτοια υπέροχη πράξη θα βρούμε πάντα να απουσιάζει ένα συγκεκριμένο στοιχείο: ο εγωισμός.

   Άρα ο εγωισμός είναι το κλειδί που στερεί, στους περισσότερους από εμάς, αυτή την δυνατότητα να δρούμε θαυματουργά. Γιατί θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ενότητα μας με τον Δημιουργό είναι που μας δίνει την θαυματουργή αυτή δύναμη. Όταν όμως δεν βιώνουμε αυτή την ενότητα, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε ξέχωροι και αποκομμένοι από Εκείνον, τότε βάζουμε φράγματα στην ροη της δύναμης αυτής. Κι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε στην ψευδαίσθηση της χωριστότητας είναι ο εγωισμός. Μας κάνει ακόμα να πιστεύουμε ότι είμαστε ξέχωροι και από τους υπόλοιπους ανθρώπους, καταλήγοντας να τους θεωρούμε ανταγωνιστές ή ακόμα και εχθρούς μας. Αν όμως σκέπτομαι με αυτό τον τρόπο πως θα θελήσω να προσφέρω, άρα πως θα αφήσω αυτή την δύναμη να δράσει από μέσα μου θαυματουργικά.

   Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, μέρα με τη μέρα να γκρεμίσουμε το εμπόδιο του εγωισμού μέσα μας. Ας αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάθε μέρα στην σκέψη της ενότητας μας με κάθε πλάσμα αυτού του υπέροχου κόσμου. Κι έτσι σιγά-σιγά καθώς θα καθαρίζουμε, θα γινόμαστε αγωγοί θαυμάτων για τον κόσμο. Η δύναμη μας θα προστίθεται στην δύναμη των υπολοίπων αδελφών μας που προσπαθούν το ίδιο και τελικά όλοι μαζί θα καταφέρουμε το μεγάλο θαύμα: να κάνουμε αυτό τον κόσμο τον Παράδεισο που αξίζει να είναι.

Γίνομαι ένα κανάλι αγάπης για να φέρω θαύματα στο κόσμο Σου... 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!