Όχι άλλη ελπίδα, ήρθε ο καιρός για Γνώση!

2018-07-28

Το να ζεις με την ελπίδα είναι καλό μέχρι να αποκτήσεις την Γνώση. Τότε πια δεν χρειάζεσαι την ελπίδα γιατί δημιουργείς τον κόσμο σου όπως εσύ επιθυμείς. 

Ο άνθρωπος ζει την ζωή του πιστεύοντας πως είναι έρμαιο των καταστάσεων και των συνθηκών που δημιουργούνται εξωτερικά και ανεξάρτητα από αυτόν. Ζει σε έναν εχθρικό και δύσκολο κόσμο και δίνει έναν άνισο και άδικο αγώνα.

Πώς να ζήσεις σε ένα τέτοιο κόσμο; Τι ελπίδα υπάρχει; Ποιος Θεός θα ήθελε να δημιουργήσει έναν τέτοιο κόσμο; Γιατί να τον δημιουργήσει αν δεν είναι απίστευτα χαιρέκακος!

Συγχωρέστε με αλλά ο Θεός που γνωρίζω εγώ είναι ο Θεός της Αγάπης. Ο Θεός που έχει φυτέψει στην κάρδια του καθενός μας την Γνώση του ποιοι πραγματικά είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε. 

Τη Γνώση ότι είμαστε παιδιά Του, θεοί κι εμείς, ικανοί να πραγματοποιήσουμε θαύματα. 

Την Γνώση ότι ο πραγματικός μας Εαυτός, όταν απαλλαγεί από τις παγίδες και τα δεσμά του εγωισμού, είναι ελεύθερος. 

 Ελεύθερος από την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού από τα άλλα πλάσματα και το Θεό. 

Ελεύθερος από το τυχαίο, αφού γνωρίζει ότι η θέληση του δεν μπορεί να μεταβληθεί ή να κατευθυνθεί από έξω. Αντίθετα γνωρίζει ότι αυτή η θέληση διαμορφώνει το εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της ευτυχίας.

Ο σκοπός της ζωής μας είναι να θυμηθούμε αυτή την Γνώση. 

Να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μοιραίοι. Εμείς επιλεγούμε αυτά που θα ζήσουμε και κανένας άλλος. 

Να θυμηθούμε πως με τις επιλογές μας πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο μας έχει ρίξει ο εγωισμός. 

Να προσπαθούμε κάθε μέρα να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες, που η αγάπη Του έχει βάλει στο δρόμο μας για αυτό τον λόγο. 

Να αγωνιζόμαστε τον ιερό αγώνα της καλοσύνης, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, της κατανόησης που θα μας βοηθά μέρα με τη μέρα να φέρνουμε ξανά στην επιφάνεια όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του θεϊκού μας εαυτού. 

Να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα την Γνώση που υπάρχει ήδη μέσα μας. Τη γνώση που θα φέρει το τέλος της ελπίδας και της αναμονής, γιατί θα μετατρέψει την ελπίδα στο βίωμα της Αλήθειας μας. Το βίωμα του Νέου Κόσμου της Αγάπης. 

Δεν είμαι προϊόν του κόσμου. Ο κόσμος μου είναι δικό μου δημιούργημα. 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!