Ο Μεγάλος Στόχος

2017-12-16

Αν βάλεις σαν στόχο σου το Θεό είσαι τυχερός. Υπάρχει παντού. Δεν γίνεται να αστοχήσεις... 

    Όλοι μας βάζουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Πολλοί συνδέουν την ζωή τους με την επίτευξη αυτών των στόχων. Στηρίζουν την ευτυχία και την ευημερία τους σ' αυτούς.

    Είναι προφανές ότι η επίτευξη των στόχων έχει να κάνει με την προσπάθεια που καταβάλουμε αλλά σαφώς και με την φύση του στόχου. Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου από μόνοι τους αν δεν προσπαθήσω, αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρω αν για παράδειγμα βάλω στόχο να γίνω ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ενώ μέχρι τα σαράντα πέντε μου δεν ξέρω να κολυμπώ!

   Αυτή η επιλογή των στόχων είναι μια από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας του σύγχρονου ανθρώπου.

  Οι περισσότεροι βάζουν ως στόχο την απόκτηση χρημάτων ή γενικότερα υλικών αγαθών. Όμως αυτά είναι περιορισμένα και συγκεντρωμένα σε λίγους, άρα απαιτείται τεράστια προσπάθεια για την απόκτηση τους, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολα αναλώσιμα που πολύ σύντομα μπορεί να χαθούν ξανά.

   Άλλοι στοχεύουν στην φήμη και την δόξα. Δυστυχώς για αυτούς ακόμα κι αν αποκτηθούν είναι εξαιρετικά εφήμερες μα και φθοροποιές.

  Εφήμερα επίσης είναι τα νιάτα και η εξωτερική ομορφιά, η σύμφωνη με τα πρότυπα της υλικής κοινωνίας.

  Οι στόχοι αυτοί λοιπόν και όλοι οι παρόμοιοι με αυτούς, συνήθως φέρνουν δυστυχία στον άνθρωπο. Η δυσκολία της επίτευξής τους φθείρει και κουράζει. Η πιθανή αποτυχία αφήνει ένα τεράστιο κενό και δημιουργεί χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η επίτευξη αλλά η απώλεια τους στη συνεχεία, ακόμα μεγαλύτερο κενό.

  Υπάρχει όμως ένας στόχος ο οποίος δεν έχει κανένα από τα παραπάνω μειονεκτήματα, έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Κι αυτός είναι: να ζήσω την ζωή μου με αγάπη.

   Σκεφτείτε το για λίγο.

  Τι υπάρχει παντού γύρω μας σε αφθονία; Η αγάπη, γιατί ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο με βασικό υλικό αυτήν. Άρα μπορώ όπου κι αν βρίσκομαι να γεμίσω από αυτήν.

  Τι είναι αυτό που δεν υπόκειται σε καμία φθορά; Η αγάπη, γιατί είναι άφθαρτη και αιώνια. Άρα αν γεμίσω από αυτήν δεν μπορώ ποτέ να αδειάσω ξανά.

  Τι είναι αυτό που όταν το κάνω βασικό στοιχείο της ζωής μου με γεμίζει με ευτυχία και γαλήνη. Η αγάπη, γιατί είναι η φύση μας και όταν την φέρουμε ξανά στην ζωή μας ξαναγεννιόμαστε στην αληθινή ζωή.

  Τι είναι αυτό που υπάρχει ως αιώνια αλήθεια. Η αγάπη, γιατί σε αυτήν υπάρχει ο Λόγος Του Θεού. Άρα ζώντας την αγάπη, ζούμε την αλήθεια. Ζώντας την αλήθεια, ζούμε απαλλαγμένοι από τη σκιά των ψευδαισθήσεων, άρα ζούμε ευτυχισμένα στο φως.

 Σαφώς δεν θα είναι εύκολο στην αρχή. Γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που έχει θεμελιωθεί στην άρνηση ή ακόμα και την δίωξη της αγάπης. Αν όμως ένας στόχος αξίζει την προσπάθεια και τις θυσίες, αυτός σίγουρα είναι η Αγάπη. 

Κάνω στόχο μου να γεμίσω την ζωή μου και τον κόσμο μου με αγάπη. Πώς να αποτύχω αφού όλο το Σύμπαν είναι μαζί μου; Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσο περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως, για να Τον ευχαριστήσω.
Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon