Μόνο η αγάπη μπορεί να μας ελευθερώσει από τα δεσμά του χρόνου.

2017-09-01

Τα σαγόνια του χρόνου δεν αλέθουν τα πάντα, γιατί υπάρχει κι η αγάπη... 

       Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου είναι ο χρόνος. Ο αδυσώπητος, χωρίς οίκτο χρόνος που με τα σαγόνια του αλέθει τα πάντα. Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή νιώσει τρόμο στην σκέψη ότι όλα αυτά που είμαστε και έχουμε θα χαθούν μέσα στην απεραντοσύνη του χρόνου. Οι αγαπημένοι μας, τα νιάτα και η δύναμη μας, οι μνήμες μας, όλα αυτά δηλαδή που νομίζουμε ότι είμαστε.

     Πολλοί από μας προσπαθούν να ξεγελάσουν τον χρόνο. Κάποιοι προσπαθούν να κρατούν με κάθε τεχνητό τρόπο την εμφάνιση τους νεανική, κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι με τα χρήματα μπορούν να τον εξαγοράσουν. Με πολλούς τρόπους και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία προσπαθούν. Μάταια όμως. Εκείνος ούτε ξεγελιέται, ούτε εξαγοράζεται ούτε ξεχνά κανέναν.

    Υπάρχει όμως κάτι το οποίο δεν δεσμεύεται ούτε καταστρέφεται από τον χρόνο. Κάτι το οποίο δε γερνά ποτέ, ούτε φθείρεται από το πέρασμά του. Κι αυτό είναι η αγάπη.

     Σκέψου για λίγο στιγμές που έδωσες ή πήρες καθαρή αγάπη. Όσο παλιές κι αν είναι γίνονται στιγμές του τώρα μόλις τις σκεφτείς. Ζωντανεύουν και είναι το ίδιο δυνατές με την στιγμή που είχαν συμβεί. Μέσα από αυτές τις στιγμές ζούμε ξανά και ξανά με τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει, κι αυτό ο χρόνος δεν μπορεί να μας το στερήσει.

    Σκέψου γιατί ο χρόνος δεν έχει καταφέρει να σβήσει από την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό τον ανθρώπων την ιστορία του Ιησού ή του Σιντάρταή κάθε άλλου σαν αυτούς. Απλά γιατί αυτοί ήταν καθαρή αγάπη που μένει πάντα δυνατή όσοι αιώνες κι αν περάσουν.

    Ότι κι αν σκεφτείς για την αγάπη θα δεις πως ο χρόνος δεν μπορεί να το αγγίξει. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το ελιξίριο της αιώνιας ζωής για το οποίο όλοι οι μύστες έχουν μιλήσει. Μας έχει δοθεί από την δημιουργία του κόσμου αυτού: Γίνε αγάπη καθαρή και βγες από τα όρια του χρόνου.

    Όταν το ξεχάσαμε, γίναμε δέσμιοι του χρόνου. Όμως είναι στο χέρι μας να ελευθερωθούμε ξανά. Αν γεμίσουμε την ζωή μας αγάπη, αν γίνουμε εμείς η Αγάπη, τότε θα ζήσουμε για πάντα ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι. 

Γίνομαι Αγάπη και κάνω το χρόνο φίλο μου... 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 


 

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσο περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως, για να Τον ευχαριστήσω.
Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon