Μια συζήτηση πάνω στην Εσωτερική Φιλοσοφία - Μέρος 6ο

2019-10-27

Η αγάπη είναι Φως! Φωτίζει εκείνους που αγαπούν, τους ευλογεί, τους δίνει δύναμη και εμπνέει τις ψυχές τους να εκδηλώσουν το μεγαλείο τους. - Sean Dragon

Ιωάννης: "Απλά να προσφέρεις χωρίς προσδοκίες".

Νομίζω ότι αυτή η φράση και το απόσπασμα του Sri Chinmoy θα μπορούσαν να ορίσουν το τέλος αυτής της συζήτησης!

Αυτή η φράση είναι το σύνθημά μου, το μονοπάτι που θέλω να περπατήσω!

Αλλά δεν θα τελειώσουμε εδώ επειδή υπάρχει και η πρακτική πλευρά του πνευματικού αγώνα και θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα γι 'αυτό.

Πρέπει να προετοιμάσουμε τον Εσωτερικό Εαυτό με τη δύναμη της Αγάπης / Συνείδησης / Πνεύματος, αλλά υπάρχει και το φυσικό σώμα, με τις ανάγκες και τους περιορισμούς του.

Επομένως, ρωτώ:

Πώς προετοιμάζετε το σώμα για να υπακούει την Ψυχή;

Μανατίτα: Αφιερώστε τον εαυτό σας στο Θεϊκό, και ολόκληρο το Σύμπαν θα συνεργαστεί μαζί σας. Δεν έχεις ακούσει τους ανθρώπους να λένε ότι αν κάνεις ένα βήμα προς το Θεό, τότε εκείνος θα κάνει 99 προς σένα;

Αλλά φυσικά, δεν είναι εύκολο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι κι εγώ επίσης έχω τους ίδιους περιορισμούς που βάζει το σώμα. Η δουλειά δεν είναι ποτέ εύκολη. Πρέπει λοιπόν να είμαστε ενσυνείδητοι, αναγνωρίζοντας ότι κάθε ψυχή πρέπει να δώσει τις δικές της μάχες.

"Ο δρόμος για την τελειοποίηση είναι πολύ μακρύς, αλλά είναι ένα ταξίδι με πλούσια ανταμοιβή!" - Sri Chinmoy.

Και πάλι, δεν είναι το σώμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, αλλά το πώς θα αναπτύξουμε την ψυχή, να ακούμε και να υπακούουμε στη φωνή της συνείδησης. Για το λόγο αυτό, τα θεμέλια είναι απαραίτητα:

Προσευχή, πίστη, ευγνωμοσύνη, σιωπηρή προσευχή, προσφορά, ενσυναίσθηση που προέρχεται από την Αγάπη.

Εμπιστευθείτε την Ψυχή και αυτή θα σας καθοδηγήσει στο πως θα καλύψετε τις εξωτερικές ανάγκες. Για τον κάθε ένα οι ανάγκες αυτές είναι διαφορετικές, ανάλογα με τις εμπειρίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την βελτίωση, για την πρόοδο.

Κοιτάξτε τα κρίνα του αγρού, αυτό δεν κάνουν, γι' αυτό είναι τόσο όμορφα! Ζουν στο αιώνιο τώρα, όπως κι ένα παιδί, στο Μυστήριο της παρούσας στιγμής.

Ιωάννης: Εννοείτε ότι η επιλογή σας να είστε χορτοφάγος είναι άσχετη με την Εσωτερική Φιλοσοφία;

Μανατίτα: Όχι, αλλά αφήστε τη ζωή να απαντήσει στις ερωτήσεις σας με φυσικό τρόπο. Δεν μπορούμε να κινηθούμε γρηγορότερα από τη Δόξα Του. Η εσωτερική φωνή είναι ο πραγματικός δάσκαλος. Φροντίστε την, ακούστε την καλά και θα σας παρέχει αυτό που χρειάζεστε.

Κάντε το καθήκον σας, στη συνέχεια περιμένετε υπομονετικά. Εάν δεν καταλαβαίνετε, περιμένετε λίγο περισσότερο. Ο Θεός αποκαλύπτει όλα όσα χρειαζόμαστε, αλλά η Εσωτερική Φιλοσοφία μας διδάσκει ότι δεν χρειάζεται να Τον πιέζουμε.

Ο δρόμος της ευλάβειας είναι ο δρόμος της Καρδιάς. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε, αφήστε το.

Σας έχει ειπωθεί απλά να ζητάτε αυτό που επιθυμεί η Καρδιά σας. Αφήστε τη Μητέρα να κάνει τα υπόλοιπα. Μείνετε στη γλυκιά απλότητα της Καρδιάς και θα σας διδάξει όλους την ώρα που θα επιλέξει ο Θεός.

Ιωάννης: Ναι, αλλά είναι η αποχή από το κρέας ο τρόπος ζωής που χρειάζεται ένας αναζητητής ώστε να προετοιμάσει σωστά το σώμα του;

Μανατίτα: Κυρίως, ναι. Για αυτόν που ξεκινά την διαδικασία της εσωτερικής αλλαγής, κάθε λεπτομέρεια βοηθά. Η ζωή είναι συνείδηση / δονήσεις / ενέργεια / πνεύμα. Όλα τα πράγματα έχουν συνείδηση / πνεύμα. Οι δονήσεις του ζώου είναι ανήσυχες, επιθετικές, ενώ των λαχανικών είναι ήπιες ... πιο ευγενείς.

Η Εσωτερική Φιλοσοφία είναι ηρεμία πνεύματος, ακεραιότητα, ισορροπία, και αρμονία. Ο στόχος είναι κάθε ον να ζει την ειρήνη, να συνειδητοποιεί και να ζει στην ευδαιμονία του Εαυτού. Οτιδήποτε βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση είναι χρήσιμο.

Τέλος, ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές μας και η πνευματική ζωή έχει εξαιρέσεις. Το κρέας μπορεί να είναι απαραίτητο για ορισμένους για λόγους υγείας.

Η καθαρότητα των προθέσεων ή η ειλικρίνεια του σκοπού είναι πρωταρχικής σημασίας! Αυτά είναι τα πράγματα της Καρδιάς. Η πνευματικότητα είναι λογική και σοφή. Η στενότητα είναι αρνητική και ο Θεός δεν δεσμεύεται από κανόνες.

Ιωάννης: Νομίζω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για την κατανόηση των θεμελίων Πνευματικής Φιλοσοφίας. Γνωρίζω ότι πολλοί αναγνώστες αυτής της συζήτησης έχουν την πρώτη τους επαφή με αυτόν τον τρόπο ζωής και θέλω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς γι 'αυτούς.

Από τις τρεις προηγούμενες εξαιρετικές απαντήσεις σας, καταλαβαίνω ότι η Εσωτερική Φιλοσοφία δεν είναι ένα μονοπάτι, είναι όλα τα μονοπάτια!

Ο δρόμος του καθενός είναι διαφορετικός, ανάλογα με τις εμπειρίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την πρόοδό του. Είναι ο τρόπος της δικής του Καρδιάς.

Αν κάποιος ακούει και υπακούει τη φωνή της συνείδησης, αν κάποιος μένει στη γλυκιά απλότητα της Καρδιάς, τότε περπατά το μονοπάτι της Εσωτερικής Φιλοσοφίας. Η Εσωτερική Φιλοσοφία δεν έχει προκαθορισμένες μορφές λατρείας, συγκεκριμένες σωματικές ασκήσεις, ειδική νηστεία, απαγορευμένα τρόφιμα ή ενέργειες. Δεν υπάρχουν τυπικά περισσότερα από αυτά που η Καρδιά προστάζει σε αυτόν που την ακολουθεί.

Καταλαβαίνω καλά;

Μανατίτα: Η Εσωτερική Φιλοσοφία είναι ουσιαστικά η πνευματική ζωή, που βασίζεται στην αγάπη του Θεού. Αν, για παράδειγμα, θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα, μπορούμε να περπατήσουμε κατά μήκος ενός συγκεκριμένου δρόμου προς εκεί, ενώ άλλοι μπορεί να πάνε με αεροπλάνο και μερικοί παίρνουν πλοίο ή αυτοκίνητο. Η Ελλάδα είναι ο στόχος αλλά οι μέθοδοι για να φτάσουμε σε αυτή διαφέρουν για τον καθένα μας.

Έτσι η Εσωτερική Φιλοσοφία ονομάζεται επίσης Μονοπάτι. Υπάρχουν πολλά Μονοπάτια και κάθε αναζητητής επιλέγει ανάλογα με τη φύση, το περιβάλλον και την ανατροφή του, την εξωτερική επιρροή και κυρίως την τάση της ψυχής.

Μέσα σε αυτό το μονοπάτι υπάρχουν δύο δρόμοι, ο δρόμος του νου και ο δρόμος της Καρδιάς. Στο νου αρέσει να σκέφτεται, να αναλύει, να κόβει τα πράγματα σε μικρά κομμάτια, να μοιράζει ή να χωρίζει. Σκέφτεται «εμένα» και «μου».

Η Καρδιά είναι σαν παιδί. Η ενσάρκωση της απλότητας. Είναι αυθόρμητη και θέλει να ταυτιστεί. Η Καρδιά είναι πολύ μεγάλη. Σκέφτεται «εμείς» και «δικό μας» και έχει μια τεράστια αίσθηση της ενότητας. Το μυαλό λέει: "Να είστε προσεκτικοί!" Η αγάπη, ο δρόμος της Καρδιάς, λέει "Κάνε το βήμα".

Οι διαδρομές είναι πολλές. Η αλήθεια είναι μία και η Χάρη ή το Φως είναι ο στόχος για όλους. Ωστόσο, οι δρόμοι διαφέρουν, ο καθένας έχει τη δική του αξία, σύμφωνα με την ενέργεια ή τη δόνηση του πιστού.

Συνεχίζεται...Αυτό το κείμενο είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου (στα Αγγλικά) με τίτλο «Manatita, The Lantern Carrier: An Esoteric Journey to Spiritual Philosophy» 

Είναι διαθέσιμο στην Amazon (εδώ) σε μορφή κανονικού βιβλίου (Paperback) αλλά και σε e-book (Kindle Edition).

Μπορείτε να το προμηθευτείτε και στον Αλμυρό από εμένα στο φροντιστήριο και από το πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα.

Καλό εσωτερικό πνευματικό ταξίδι σε όσους το διαβάσουν! Η αγάπη μου μαζί σας! 

Επίσης όσοι δεν έχετε προμηθευτεί το πρώτο βιβλίο «Παράξενες Μέρες» μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία.

Για κάθε απορία, ερώτηση ή παραγγελία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

  • στο email: arvanitisioannis99@yahoo.com
  • να αφήσει μήνυμα στο inbox στο face book (Sean Ireland)
  • σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!