Μια Εσωτερική προσέγγιση της Metal μουσικής

2019-08-14

Δεν υπάρχει τέρας άλλο από τον φόβο σου να αντικρίσεις την αλήθεια σου! 

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ένα σημαντικό μειονέκτημα που μας στερεί πολλές από τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το Σύμπαν για να αποκτήσουμε Γνώση και Ευτυχία. Την προκατάληψη.

Εκδηλώνουμε την προκατάληψη μας σχεδόν σε κάθε τι διαφορετικό που θα συναντήσουμε. Κάθε τι που βρίσκεται έξω από αυτό που προσδιορίζουμε ως τον κόσμο που ζούμε και δεν ταιριάζει αμέσως με το σύστημα πεποιθήσεων και ιδεών που έχουμε δημιουργήσει κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως τις περισσότερες φορές προσεγγίζουμε πολύ επιφανειακά τον περιβάλλον μας (εσωτερικό και εξωτερικό) και τις νέες προκλήσεις που η ζωή θα φέρει στο δρόμο μας. Η άρνηση, βλέπετε, είναι εύκολη και δεν απαιτεί καμιά θυσία ενώ η αποδοχή και η κατανόηση θέλει να αφιερώσουμε χρόνο, υπομονή και να ρίξουμε πολλά από τα τείχη του εγωισμού μας.

Έτσι όμως χάνουμε πολλά από τα δώρα που το Σύμπαν έχει ετοιμάσει για εμάς, αφού δεν προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από τις νέες καταστάσεις και τι νέες δυναμικές που αυτές μπορούν να μας προσφέρουν. Ξεχνάμε πως ο Θεός έχει τοποθετήσει ένα τουλάχιστον δώρο στο κάθε τι με το όποιο αλληλεπιδρούμε ώστε να μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε καλύτεροι μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι και να στερούμε ευτυχία από τον εαυτό μας.

Ένα από τα πράγματα που αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους με προκατάληψη είναι και η Metal μουσική. Με την ένταση και τον επιθετικό μουσικό χαρακτήρα της καθώς και την ακραία ή για πολλούς τρομακτική εμφάνιση αρκετών μουσικών που την υπηρετούν δίνει όλες τις αφορμές που χρειάζεται κάποιος για να την απορρίψει εύκολα και γρήγορα χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτηρίζοντάς την ως «σατανική»! Στην πραγματικότητα όμως αυτό το οποίο τρομάζει τους ανθρώπους στην μουσική αυτή είναι ότι λειτουργεί ως καθρέφτης, προβάλλοντας προς τα έξω την ασχήμια που έχουμε αφήσει να παραμορφώνει τις Ψυχές μας. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός της, να σπάσει την ψεύτικη εικόνα του «καθωσπρεπισμού» και να μας δείξει ότι ζούμε στο σκοτάδι της άγνοιας και του εγωισμού. Να μας δείξει ότι γινόμαστε τα «τέρατα» που φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Σαφώς, όπως σε κάθε κομμάτι αυτού του κόσμου, σε κάθε σύνολο, υπάρχουν καλά και λιγότερο καλά μέλη. Έτσι λειτούργει άλλωστε αυτός ο κόσμος του σχετικού, υπάρχει φως και σκοτάδι παντού. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι στην μουσική αυτή σκηνή που έχουν γράψει αριστουργήματα με αναφορές στην εσωτερική αναζήτηση του δρόμου που μας οδηγεί στον Ανώτερο Εαυτό, το θεϊκό μας κομμάτι. Τραγούδια που προσπαθούν να αφυπνίσουν την συνείδηση μας και να μας ωθήσουν να σπάσουμε τα δεσμά της δουλείας του φόβου, του μίσους και του υλικού πλούτου. Με αυτά τα τραγούδια θα ασχοληθώ σε αυτό το κείμενο ελπίζοντας να σας βοηθήσω να δείτε την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μάσκες. 

Trivium - The Heart From Your Hate:

...You always walk away, soon you'll have to face it

Your distance from reality won't bury or erase it

I tried to do the same, living so complacent

But the problems wouldn't go away, so I turned around to face them

Tell me

What will it take to rip the heart from your hate?

What will it take? What will it take?

To rip the heart from your hate...

Τι θα χρειαστεί για να ξεριζώσεις την καρδιά από το μίσος σου;! Ένας εκπληκτικά δυνατός και ακριβής στίχος! Προσέξτε την αντιστροφή: όχι να ξεριζώσεις το μίσος από την καρδιά σου αλλά την καρδιά από το μίσος σου!

Ο τρόπος που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος-μηχανή τον έχει μετατρέψει σε ένα αυτόματο του μίσους. Δεν ζούμε με μίσος στην καρδιά, όχι, έχουμε αφήσει το μίσος να γίνει ένας αφέντης που ζει στο σώμα μας και το χρησιμοποιεί. Όσο κι αν προσπαθούμε να αγνοήσουμε αυτή την αλήθεια και να ζήσουμε σε μια ψευδαίσθηση ευτυχίας η δύναμη αυτού του σκληρού αφέντη δυναμώνει. Η μόνη λύση είναι να σταθούμε και να τον αντιμετωπίσουμε, να ξεριζώσουμε την καρδιά από το μίσος. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα πεθάνουμε κι εμείς μαζί του, αλλά αυτός ο θάνατος είναι ο μόνος δρόμος για την Ανάσταση του Νέου Ανθρώπου που θα ζει απαλλαγμένος από το μίσος και θα δημιουργήσει χώρο για την Αγάπη! Τι χρειάζεται λοιπόν για να το κάνουμε; Ότι κι αν χρειάζεται αξίζει το κόστος!

Three Days Grace - I Am Machine:

... I am machine

A part of me

Wishes I could just feel something

It wasn't supposed to be this way

We were meant to feel the pain

I don't like what I am becoming

Wish I could just feel something... 

Αυτή είναι πραγματικα η Πτώση, η Έξοδος από τον Παράδεισο! Δημιουργηθήκαμε ως παιδιά του Θεού και καταλήξαμε να είμαστε μηχανές χωρίς αισθήματα. Έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από αυτό για το οποίο δημιουργηθήκαμε, που είναι το να βιώσουμε την Αγάπη σε κάθε της έκφραση, που έχουμε πάψει να πονάμε για αυτήν. Γιατί ο πόνος ήταν η τελευταία ασφάλεια, το ύστατο δώρο του Θεού για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι λάθος. Όταν όμως ξεχνάς ότι η Αγάπη είναι η ζωή, αρχίζεις να ψάχνεις τρόπους για να σταματήσεις τον πόνο. Τι άλλο είναι οι εξαρτήσεις που μας κλέβουν την ζωή άλλωστε; Τότε ζεις ψεύτικες ζωές και γίνεσαι μια μηχανή, μια μαριονέτα, που δεν μπορεί να χαρεί τίποτα πραγματικα. Στάματα λοιπόν να εύχεσαι να μπορούσες να νιώσεις την Αγάπη. Πρόσφερέ την για να «βραχυκυκλώσεις» την μηχανή. Μη φοβάσαι τον πόνο που μπορεί να σου φέρει το να αρχίσεις να νοιάζεσαι ξανά. Αυτός ο πόνος θα σε ξυπνήσει από το λήθαργο. Κάθε νέα γέννηση έχει πόνο! 

Thousand Foot Krutch - We Are:

... My heart is racing, just like a rocket

Victory looks like a distant dream

Cause what we're fighting is not gonna stopped

But we can beat it if we just believe

But I can't just sit here and watch it

If we don't stop it no one will

We are the ones, we are the guns

And we will ride, we are the voice of a song unsung

We are the change, we are the chains that hold us

We are the choice, we are the strong

We are one ...

Εμείς είμαστε οι αλυσίδες που μας στερούν την ελευθερία να πετάξουμε ψηλά εκεί που ανήκουμε, αλλά εμείς είμαστε και η δύναμη για να τις σπάσουμε. Εμείς είμαστε η επιλογή για να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε, να γίνουμε ένα τραγούδι που δεν έχει τραγουδηθεί ξανά. Έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε ότι υπάρχει στη ζωή μας και δεν μας ταιριάζει. Αλλά πρέπει να το κάνουμε εμείς, κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για μας. Δεν μπορεί να περιμένουμε καμία βοήθεια από έξω γιατί απλά η δύναμη μας βρίσκεται στην κατανόηση της εσωτερικής μας αλήθειας, στην συνειδητοποίηση ότι είμαστε ένα με όλους και όλα και με Εκείνον που έχει δημιουργήσει τα πάντα. Είμαστε Ένα, αυτό είναι η Αλήθεια μας και η σωτηρία μας. 

Skillet - The Resistance:

I am a nation, I am a million faces

Formed together, made for elevation

I am a soldier, I won't surrender

Faith is like a fire that never burns to embers

The voice of the unheard

(Who's gonna break these chains and lies?)

Love is the answer...

... Walk through the fire, walk on the water

Used to be a slave, but now you are a conqueror...

... This is how we rise up

It's our resistance, you can't resist us

We're rising up

The voice of the unheard

Love is the answer...

Η πίστη είναι μια φωτιά που ποτέ δεν σβήνει, η πίστη σε αυτή την Εσωτερική Φωνή που μας δίνει την δύναμη να σπάσουμε τις αλυσίδες και τον κύκλο του ψεύδους. Η Φωνή που μας λέει πως μόνο η Αγάπη είναι η απάντηση στον φόβο και το μίσος, μόνο η Αγάπη μπορεί να μας μετατρέψει από δούλους σε κατακτητές. Όχι κατακτητές των άλλων αλλά κατακτητές του κατώτερού μας εαυτού που προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει να μένουμε θαμμένοι στα σκοτάδια. Η Αγάπη είναι η αντίσταση μας και με αυτήν υψωνόμαστε ψηλά, εκεί που ανήκουμε. Η Αγάπη είναι η απάντηση και εκείνη που θα φέρει την Ανάσταση του Εσωτερικού μας Εαυτού! Αν την ακολουθήσουμε τίποτε δεν μπορεί να μας νικήσει! Ας υψωθούμε ξανά στο Φως που ανήκουμε! Ας κάνουμε την Επανάσταση της Αγάπης! 

Συνεχίζεται...

Να είσαι δεκτικός, χωρίς προκαταλήψεις. Το Πνεύμα, μερικές φόρες, σου στέλνει μηνύματα με τους πιο περιέργους τρόπους. 


Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!