Μάθε να κερδίζεις όταν χάνεις!

2018-01-08

Κάθε ήττα, όσο κι αν μας πονά, έρχεται για να μας δείξει ότι είναι καιρός για βελτίωση. 

   Αγαπώ την ζωή. Την λατρεύω για πολλούς λογούς. Ένας βασικός είναι ότι δεν με αφήνει ποτέ σε ησυχία! Όταν θεωρώ ότι μπορώ να σταματήσω και να απολαύσω αυτά που με κόπο έχω καταφέρει, θα βρει τρόπο να μου δείξει πως υπάρχει χώρος για πολύ βελτίωση ακόμα. Ανάλογα το μάθημα που πρέπει να πάρω, άλλοτε θα βρει έναν ήπιο τρόπο για να μου το δείξει, άλλοτε έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο και μερικές φόρες θα φέρει στο δρόμο μου τις μεγάλες ήττες. Έχει πάντα τον κατάλληλο τρόπο να με ξυπνά όταν πάω να τελματώσω. Για αυτό την ευχαριστώ.

   Η ζωή είναι μια υπέροχη περιπέτεια μέσα από την όποια πρέπει να βιώσουμε όλο το δυναμικό μας και να το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ευτυχία μέσα μας και γύρω μας. Ευτυχία για μας αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μας. Για να βιώσουμε όλο το δυναμικό μας θα πρέπει να βελτιώσουμε σταδιακά όλες τις αρετές και τα χαρακτηριστικά μας, πνευματικά μα και σωματικά. Αυτό σαφώς σημαίνει προσπάθεια. Συνεχή και πολλές φορές δύσκολη προσπάθεια. Ο εγωισμός μας, με την αδράνεια που τον χαρακτηρίζει, αντιπαθεί την προσπάθεια αυτή. Έτσι για να την αποφύγει θα βρει ωραίες δικαιολογίες, προφάσεις και ψέματα για να μας πείσει πως έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει, άρα δεν χρειάζεται άλλη προσπάθεια. Είναι δυστυχώς πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του και να εγκλωβιστούμε στα δίχτυα της πνευματικής υπερηφάνειας.

   Τότε η ζωή θα βάλει στο δρόμο μας διάφορα σημάδια για να μας ξυπνήσει από αυτόν τον πνευματικό και σωματικό λήθαργο στον οποίο αρχίζουμε να πέφτουμε. Δυστυχώς αρκετές φορές θα κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε ή θα δικαιολογηθούμε πως δεν είναι για το δικό μας επίπεδο. Η αδράνεια και ο εγωισμός είναι πολύ κακοί σύμβουλοι. Αν λοιπόν συνεχίζουμε να αγνοούμε τα επαναλαμβανόμενα σημάδια της ζωής θα πρέπει να έρθει κάτι που θα μας ταρακουνήσει αρκετά γερά ώστε να μας βγάλει από τον λήθαργο. Τότε λοιπόν θα έρθουν οι μεγάλες ήττες.

  Το πόσο ευεργετικές είναι αυτές οι ήττες μπορούν να σας το πουν, για παράδειγμα, όλοι οι μεγάλοι αθλητές. Τις περισσότερες φορές οι μεγάλες επιτυχίες τους και τα ρεκόρ ήρθαν μετά από το σοκ μιας απρόσμενης ήττας. Το πείσμα που έφεραν οδήγησε στην προσπάθεια για την μεγάλη άνοδο.

  Απολαμβάνω λοιπόν τους καρπούς των προσπαθειών μου και ευχαριστώ τη ζωή για αυτούς. Την ευχαριστώ όμως και για τις ήττες που θα μου θυμίσουν ότι υπάρχουν πολλά ακόμα, πιο υπέροχα, να απολαύσω. Ευτυχώς η περιπέτεια συνεχίζεται σε καινούργια επίπεδα... 

Η αλήθεια είναι πολύ προβληματική. Μου χαλάει τις ψευδαισθήσεις! Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!