Μανατίτα, ο Φορέας του Φαναριού - Περιγραφή του βιβλίου

2019-08-17

Όταν οι Καρδιές συνδέονται με Αγάπη, ο Θεός βρίσκει νέους τρόπους να εκφραστεί. 

Το βιβλίο μου «Manatita, the Lantern Carrier» -το δεύτερο που εκδίδεται και το πρώτο στα Αγγλικά- είναι ένα Εσωτερικό ταξίδι στην Πνευματική Φιλοσοφία.

Πιστεύω ότι αυτή η θαυμάσια περιπέτεια που ονομάζουμε "ζωή" είναι ένα ταξίδι αναζήτησης της Γνώσης. Στην ουσία, η Γνώση είναι η συνειδητή κατανόηση της ενότητάς μας με το Θεό και μέσω αυτής, η συνειδητή συνειδητοποίηση της διασύνδεσής μας με όλα τα αισθανόμενα και μη-αισθανόμενα όντα.

Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό είναι ένα ταξίδι που στην πραγματικότητα δεν σταματά μόνο σε αυτή τη ζωή, αλλά κάθε εμπειρία είναι πολύτιμη σε αυτή την αναζήτηση. Κάθε λεπτό κάθε ζωής!

Σε μια προσπάθεια να διευρύνω και να επεκτείνω αυτή τη Γνώση, αναζητώ κάθε Φανάρι που θα μπορούσε να προσθέσει, έστω και λίγο περισσότερο Φως, στο σκοτάδι της άγνοιας μου. Αυτή η αναζήτηση έχει φέρει πολλές ευλογίες στη ζωή μου και μία από αυτές ήταν η επαφή μου με τα ποιήματα του Μανατίτα.

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα τα ποιήματά του, συνειδητοποίησα ότι μοιραζόμαστε μερικά κοινά ιδεώδη. Την ανάγκη μας να εξηγήσουμε στον κόσμο τη δύναμη της Αγάπης. Την επιθυμία μας να θυμίσουμε σε κάθε αναζητητή της Αλήθειας πως είμαστε φτιαγμένοι από την Αγάπη, κι ας το έχουμε ξεχάσει. Την λαχτάρα μας να εξηγήσουμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε πως μόνο η Αγάπη μπορεί να μας επιστρέψει εκεί που ανήκουμε, στην Ενιαιότητά μας με τον Θεό.

Η Ενιαιότητα αυτή περιγράφεται καλύτερα στην αγγλική γλώσσα με την λέξη «Oneness» την οποία θα χρησιμοποιώ στο υπόλοιπο του κείμενου. Σαν λέξη -αν και είναι πολύ κοντά- εκφράζει περισσότερα πράγματα από την λέξη «Ενότητα».

Η ενότητα είναι πιο κοσμική, ενώ Oneness είναι η «αναπνοή μέσα στην αναπνοή» -όπως περιγράφεται στις Ανατολικές θρησκείες. Η συνεχής ροή ή διασύνδεση όλων των ζωών, του Δημιουργού και της Δημιουργίας Του. Είναι όλα ένα ενιαίο ρεύμα Συνείδησης / Πνεύματος / Ενέργειας / Δόνησης. Δεν υπάρχει τίποτα έξω από αυτό, άρα ακόμη και το κακό είναι μέρος του σχεδίου και περιέχεται μέσα στην έννοια αυτή.

Μην προσπαθήστε να αλλάξετε τον κόσμο, θα αποτύχετε.

Προσπαθήστε να αγαπήστε τον κόσμο.

Ιδού! Ο κόσμος άλλαξε, άλλαξε για πάντα. - Sri Chinmoy

Μετά τις πρώτες μας συζητήσεις, ήμουν σίγουρος ότι ο Θεός με ευλόγησε με ένα υπέροχο δώρο. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω και να γίνω φίλος με έναν πραγματικό φορέα φωτός, έναν Φορέα του Φαναριού! (Ο όρος «Φορέας του Φαναριού» χρησιμοποιείται από την Εσωτερική Φιλοσοφία για αυτόν που αγωνίζεται με την ζωή του να φέρει περισσότερο Φως στις ζωές των ανθρώπων.)

Ταυτόχρονα, μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω έναν πραγματικά σπουδαίο δάσκαλο, τον πνευματικό Δάσκαλο του Μανατίτα, τον γκουρού Sri Chinmoy. Οι εκπληκτικές διδασκαλίες αυτού του μεγάλου γκουρού συνεχίζουν να εκφράζονται, αρκετά χρόνια μετά τον φυσικό του θάνατο, μέσα από τα ποιήματα, τα κείμενα, αλλά κυρίως μέσα από τη ζωή των πολλών μαθητών του. O Μανατίτα είναι ένας από αυτούς.

Αυτό που αρχικά με έκανε να δώσω προσοχή στο έργο του Μανατίτα, είναι το Φως που ακτινοβολούν τα ποιήματά του καθώς δοξάζουν την Αγάπη και περιγράφουν θαυμάσια την ιδέα της Oneness.

Ο όρος Oneness εμφανίστηκε "τυχαία" στη ζωή μου όταν ήμουν δεκαοκτώ, σε μια εποχή που η πίστη στον Θεό της Αγάπης άρχισε να βαθαίνει μέσα μου. Ήταν ο τίτλος ενός μουσικού άλμπουμ του Carlos Santana, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς.

Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι μια σαφής απόδειξη αυτής της διασύνδεσης όλων, καθώς όλα συνδέονται με τις χορδές της Θείας Αγάπης (αυτή είναι η δική μου Θεωρία των Χορδών ως φυσικός). Κι αυτό γιατί ανακάλυψα ότι ο Carlos Santana και ο Manatita έχουν μια σημαντική διασύνδεση. Είχαν τον ίδιο δάσκαλο, τον Γκουρού Sri Chinmoy! 

Manatita
Manatita

Η Ενιαιότητα-Oneness είναι λοιπόν ο λόγος για τον οποίο έγραψα αυτό το βιβλίο. Αυτή η θεμελιώδης αρχή στην Πνευματική Φιλοσοφία: "Όλα είναι ένα."

Όλα τα όντα -αισθανόμενα και μη-αισθανόμενα- προέρχονται από την ίδια Πηγή, και θα βιώσουν την αληθινή ευτυχία μόνο επιστρέφοντας σε αυτή την Πηγή. Όλες οι μορφές ζωής είναι ένα ταξίδι στην Επίγνωση αυτής της Αλήθειας, μια ευκαιρία για τον Δημιουργό να βιώσει, με μέσο εμάς και μέσα από μας, την δημιουργία Του, τις άπειρες δυνατότητες της Αυτό-Εξέλιξης.

Ο Θεός, η Αγάπη, ο Ένας, η Μητέρα ... η Πηγή της ύπαρξης όλων, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που αποδίδονται στον Δημιουργό. Είναι αιώνια υπαρκτός στη Σιωπή του Άπειρου. Είναι η Αγάπη σε όλες τις αγάπες, ο Αμετάβλητος και ταυτόχρονα συνεχώς μεταβαλλόμενος μέσα από την εξέλιξη της Δημιουργίας Του!

Η επιθυμία μου είναι να σε βοηθήσω να δεις, αγαπητέ μου αναγνώστη, αυτή τη διασύνδεση, χρησιμοποιώντας την πανέμορφη ποίηση του Μανατίτα. Μια προσπάθεια να σου υπενθυμίσω, επίσης, ότι το Φως κατοικεί μέσα ου, ότι ο Θεός ζει απλά ένα κτύπο της καρδιάς μακριά σου, πράγματι υπάρχει σε όλα όσα ζούμε. Ελπίζω να τα καταφέρω ώστε να εξοικειωθείς με το μονοπάτι της Πνευματικής Φιλοσοφίας.

Δεν ήρθα σε αυτό τον κόσμο για να αποδείξω οτιδήποτε.

Ήρθα για να αγαπήσω τον καθένα και οτιδήποτε υπάρχει. 

- Sri Chinmoy

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος, έχω γράψει τέσσερις εσωτερικές αναλύσεις ποιημάτων του Μανατίτα.

Το δεύτερο μέρος είναι μια συζήτηση, ανάμεσα στον Μανατίτα και εμένα, για την Πνευματική Φιλοσοφία.

Το τελευταίο περιέχει μερικές πληροφορίες για το Μανατίτα και τον Δάσκαλο του, Sri Chinmoy.

Άφησα σκόπιμα για το τέλος αυτές τις πληροφορίες για τη βιογραφία του Manatita. Θέλω πρώτα να τον γνωρίσετε και να δημιουργήσετε την «εικόνα» του, μέσα από τα όμορφα λόγια του για την Αγάπη και την Ενότητα.

Ελπίζω να φανώ άξιος αυτού του εξαιρετικού έργου και του χρόνου σας.

Απολαύστε το ταξίδι πίσω στο Σπίτι μας! Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! 

Υπάρχει η ζωή που ονειρευόμαστε, η ζωή που αξίζουμε και η ζωή που θα ζήσουμε. Ο σκοπός του Πνευματικού αγώνα είναι αυτές οι τρεις να γίνουν μία! 


Προς το παρόν μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο από την Amazon πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Σύντομα θα μπορείτε να το προμηθευτείτε και από εμένα για να γλυτώσετε το κόστος των μεταφορικών. Θα σας ενημερώσω. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!