Η δική μου ηθική

2017-09-26

Θέλω να κάνω το Θεό να χαμογελά. Αυτή είναι η δική μου ηθική. 

   Σκέψου ένα πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο. Κάποιον που νιώθεις όμορφα κοντά του, που του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί ήταν πάντα δίπλα σου να σε στηρίζει, να σου δίνει δύναμη, να είναι ένα φως μέσα στο σκοτάδι των δύσκολων καταστάσεων που έχεις περάσει. Ένα πρόσωπο που ξέρεις ότι θα έκανε τα πάντα με αγάπη, χωρίς να περιμένει καμία ανταμοιβή, μόνο και μόνο για να σε δει να είσαι ευτυχισμένος.

      Ξέρω πως τώρα, καθώς το σκέπτεσαι, ασυναίσθητα χαμογελάς και γεμίζεις θετικές σκέψεις. Νιώθεις ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα και το νιώθεις αυθόρμητα και αυτόματα, μόνο με την σκέψη του αγαπημένου αυτού προσώπου. Νιώθεις ευγνωμοσύνη.

    Η ευγνωμοσύνη σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος και πιο όμορφος άνθρωπος και αλλάζει την διάθεση σου για ζωή, απλά και μόνο γιατί σε κάνει να θέλεις να προσφέρεις και εσύ αγάπη και βοήθεια. Σε ωθεί να βρεις τους τρόπους που θα κάνουν το πρόσωπο αυτό, που είναι η πηγή της, να χαμογελά. Γιατί ξέρεις πως το χαμόγελο αυτού του ανθρώπου θα είναι βάλσαμο για την ψυχή σου.

    Τι ευλογημένο συναίσθημα! Να νιώθεις όμορφα, απλά και μόνο επειδή κάποιος άλλος νιώθει όμορφα, χωρίς να σε νοιάζει ο εαυτός σου. Κατευθείαν από τον θεϊκό μας πυρήνα. Και πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει την ζωή σου, γιατί είναι τόσο θετικά εθιστικό! Όταν θα το δεις να συμβαίνει, η ευφορία που θα σου δημιουργήσει θα σε κάνει να θες να το βιώσεις και με άλλους. Αν το καταφέρεις, μέσα από την προσφορά, η ευφορία αυτή θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και εσύ θα γίνεις ένας μόνιμα χαρούμενος, υγιής και ευτυχισμένος άνθρωπος, εσωτερικά και εξωτερικά. Άρα ένας άνθρωπος που θα είναι θετική επίδραση και ευλογία για τον κόσμο γύρω του. Η σύγχρονη ψυχιατρική και ψυχολογία, ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία γνώση, δέχονται πως η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, όπως η ευγνωμοσύνη, έχει θαυματουργικά αποτελέσματα στην θεραπεία ψυχικών μα και σωματικών ασθενειών. 

  Σκέψου τώρα ότι αυτό το υπέροχο συναίσθημα το πάμε στο ανώτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Θεό και να ενεργούμε με τρόπο τέτοιο, που θα Τον κάνει να χαμογελά από χαρά! Εκείνος είναι ο Πατέρας και Δημιουργός μας και είναι πάντα μέσα μας και γύρω μας για να μας προσφέρει ευλογία και βοήθεια σε κάθε κατάσταση. Είναι ο πιο αγαπημένος από τους αγαπημένους.

   Άρα όταν προσπαθούμε με κάθε σκέψη, κάθε λέξη και πράξη να Τον κάνουμε χαρούμενο θα γινόμαστε ευλογία για τους άλλους και θα ζούμε την αληθινή ευτυχία που κανένας και καμία κατάσταση δεν θα μπορούν να μας την στερήσουν. Γιατί θα είναι εσωτερική ευτυχία την όποια θα ακολουθεί και η σωματική υγεία και ευεξία.

    Αυτή θέλω να είναι η δική μου ηθική. Με κάθε σκέψη μου, κάθε λέξη μου και πράξη να Τον κάνω να χαμογελά! 

Είμαι εθισμένος στην ηθική της αγάπης... Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ο Θεός μου έδωσε πάλι σήμερα ένα υπέροχο δώρο 86400 δευτερόλεπτων. Θα γεμίσω όσο περισσότερα μπορώ από αυτά με αγάπη και φως, για να Τον ευχαριστήσω.
Να θυμάσαι πως η ποσότητα του νερού που θα πάρεις από τον Ωκεανό περιορίζεται μόνο από το δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις. -Sean Dragon