Η Αγάπη είναι στον πληθυντικό αριθμό!

2018-08-30

Με παλέτα την Αγάπη ζωγράφισε τον κόσμο με τα χρώματα που θες. 

Φαντάσου πως για κάποιο παράξενο λόγο ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος που περπάτησε πάνω σε αυτή τη Γη. Ότι δεν υπήρξε κανείς άλλος πριν από σένα και κανείς άλλος μετά. Φαντάσου ότι η Γη ήταν για σένα ένας Παράδεισος γεμάτος με όλα τα αγαθά που θα έκαναν τη ζωή σου άνετη και πλούσια. Όλα όσα θα χρειαζόσουν για την ευτυχία σου θα ήταν διαθέσιμα αλλά θα έλειπε το πιο σημαντικό. Η δυνατότητα να βιώσεις την Αγάπη μέσα από την πρόσφορα της σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Προφανώς την αλληγορία του Αδάμ.

Τίποτα δεν έχει πραγματικό νόημα αν δεν είναι ζωγραφισμένο πάνω στον καμβά της Αγάπης. Όλα τα αγαθά του κόσμου είναι κενά αν δεν τα γεμίζει η Αγάπη και δεν μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική ευτυχία.

Και η Αγάπη δεν είναι μια ιδέα που μπορεί να υπάρξει μόνο στο μυαλό. Είναι μια βιωματική κατάσταση της ψυχής και του πνεύματος και ως βιωματική πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ακόμα για να του την προσφέρεις κι έτσι να την βιώσεις κι εσύ.

Για αυτό το λόγο στην αλληγορία τουΠαράδεισου, αυτός συμπληρώνεται με την παρουσία της Εύας. Κι αυτή η υπέροχη αλληγορία μας εξηγεί γιατί ο Θεός μας δημιούργησε. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε την Αγάπη προσφέροντας την ο ένας στον άλλον κι Εκείνος να την βιώσει μέσα από εμάς. Κι όταν το κάνουμε ζούμε ξανά στον Παράδεισο, οπού κι αν βρισκόμαστε.

Είναι τόσο απλό!

Η αγάπη δεν έχει ποτέ μοναξιά...


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ο Χρήστος δούλευε σχεδόν τρία χρόνια τώρα στην επιχείρηση του κ. Αργυρίου και κάθε μέρα που περνούσε ευχαριστούσε τον Θεό για το δώρο της δουλειάς αυτής. Ποτέ δεν φανταζόταν όταν παρουσίαζε το βιογραφικό του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, πως θα κατάφερνε να δουλέψει πάνω στο αντικείμενο που είχε σπουδάσει, με τόση χαρά και τόσο...

Όταν επιθυμώ κάτι και αυτό δεν πραγματοποιείται, αναζητώ την αιτία σε μένα και τις επιλογές μου και δεν κατηγορώ κανέναν άλλο. Ούτε το Σύμπαν, γιατί είμαι σίγουρος πως εκείνο έκανε ότι του αναλογούσε για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου.