Η Αγάπη είναι στον πληθυντικό αριθμό!

2018-08-30

Με παλέτα την Αγάπη ζωγράφισε τον κόσμο με τα χρώματα που θες. 

Φαντάσου πως για κάποιο παράξενο λόγο ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος που περπάτησε πάνω σε αυτή τη Γη. Ότι δεν υπήρξε κανείς άλλος πριν από σένα και κανείς άλλος μετά. Φαντάσου ότι η Γη ήταν για σένα ένας Παράδεισος γεμάτος με όλα τα αγαθά που θα έκαναν τη ζωή σου άνετη και πλούσια. Όλα όσα θα χρειαζόσουν για την ευτυχία σου θα ήταν διαθέσιμα αλλά θα έλειπε το πιο σημαντικό. Η δυνατότητα να βιώσεις την Αγάπη μέσα από την πρόσφορα της σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Προφανώς την αλληγορία του Αδάμ.

Τίποτα δεν έχει πραγματικό νόημα αν δεν είναι ζωγραφισμένο πάνω στον καμβά της Αγάπης. Όλα τα αγαθά του κόσμου είναι κενά αν δεν τα γεμίζει η Αγάπη και δεν μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική ευτυχία.

Και η Αγάπη δεν είναι μια ιδέα που μπορεί να υπάρξει μόνο στο μυαλό. Είναι μια βιωματική κατάσταση της ψυχής και του πνεύματος και ως βιωματική πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ακόμα για να του την προσφέρεις κι έτσι να την βιώσεις κι εσύ.

Για αυτό το λόγο στην αλληγορία τουΠαράδεισου, αυτός συμπληρώνεται με την παρουσία της Εύας. Κι αυτή η υπέροχη αλληγορία μας εξηγεί γιατί ο Θεός μας δημιούργησε. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε την Αγάπη προσφέροντας την ο ένας στον άλλον κι Εκείνος να την βιώσει μέσα από εμάς. Κι όταν το κάνουμε ζούμε ξανά στον Παράδεισο, οπού κι αν βρισκόμαστε.

Είναι τόσο απλό!

Η αγάπη δεν έχει ποτέ μοναξιά...


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!