Η Αγάπη είναι στον πληθυντικό αριθμό!

2018-08-30

Με παλέτα την Αγάπη ζωγράφισε τον κόσμο με τα χρώματα που θες. 

Φαντάσου πως για κάποιο παράξενο λόγο ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος που περπάτησε πάνω σε αυτή τη Γη. Ότι δεν υπήρξε κανείς άλλος πριν από σένα και κανείς άλλος μετά. Φαντάσου ότι η Γη ήταν για σένα ένας Παράδεισος γεμάτος με όλα τα αγαθά που θα έκαναν τη ζωή σου άνετη και πλούσια. Όλα όσα θα χρειαζόσουν για την ευτυχία σου θα ήταν διαθέσιμα αλλά θα έλειπε το πιο σημαντικό. Η δυνατότητα να βιώσεις την Αγάπη μέσα από την πρόσφορα της σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Προφανώς την αλληγορία του Αδάμ.

Τίποτα δεν έχει πραγματικό νόημα αν δεν είναι ζωγραφισμένο πάνω στον καμβά της Αγάπης. Όλα τα αγαθά του κόσμου είναι κενά αν δεν τα γεμίζει η Αγάπη και δεν μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική ευτυχία.

Και η Αγάπη δεν είναι μια ιδέα που μπορεί να υπάρξει μόνο στο μυαλό. Είναι μια βιωματική κατάσταση της ψυχής και του πνεύματος και ως βιωματική πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ακόμα για να του την προσφέρεις κι έτσι να την βιώσεις κι εσύ.

Για αυτό το λόγο στην αλληγορία τουΠαράδεισου, αυτός συμπληρώνεται με την παρουσία της Εύας. Κι αυτή η υπέροχη αλληγορία μας εξηγεί γιατί ο Θεός μας δημιούργησε. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε την Αγάπη προσφέροντας την ο ένας στον άλλον κι Εκείνος να την βιώσει μέσα από εμάς. Κι όταν το κάνουμε ζούμε ξανά στον Παράδεισο, οπού κι αν βρισκόμαστε.

Είναι τόσο απλό!

Η αγάπη δεν έχει ποτέ μοναξιά...


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Είναι μια λανθασμένη ιδέα ότι η πνευματική ζωή είναι μια ζωή στερήσεων και κακουχίας, ένα κρεβάτι από αγκάθια. Όχι, ποτέ! Ήρθαμε από την Απόλυτη Ευτυχία. Στην Απόλυτη Ευτυχία θα επιστρέψουμε μέσω της αυθόρμητης χαράς της ζωής. Φαίνεται δύσκολο γιατί φροντίζουμε το εγώ μας. Φαίνεται αφύσικο γιατί αγαπάμε τις αμφιβολίες μας. - Sri Chinmoy
Κανένα κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο όταν πρόκειται για την εσωτερική ειρήνη. Η ειρήνη είναι ο αρμονικός έλεγχος της ζωής. Δονείται με την ενέργεια ζωής. Είναι μια δύναμη που εύκολα υπερβαίνει όλες τις κοσμικές μας γνώσεις. Ωστόσο, δεν είναι ξέχωρη από τη γήινη ύπαρξή μας. Εάν ανοίξουμε τα σωστά μονοπάτια μέσα μας, αυτή η ειρήνη μπορεί να γίνει...