Η Αγάπη είναι στον πληθυντικό αριθμό!

2018-08-30

Με παλέτα την Αγάπη ζωγράφισε τον κόσμο με τα χρώματα που θες. 

Φαντάσου πως για κάποιο παράξενο λόγο ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος που περπάτησε πάνω σε αυτή τη Γη. Ότι δεν υπήρξε κανείς άλλος πριν από σένα και κανείς άλλος μετά. Φαντάσου ότι η Γη ήταν για σένα ένας Παράδεισος γεμάτος με όλα τα αγαθά που θα έκαναν τη ζωή σου άνετη και πλούσια. Όλα όσα θα χρειαζόσουν για την ευτυχία σου θα ήταν διαθέσιμα αλλά θα έλειπε το πιο σημαντικό. Η δυνατότητα να βιώσεις την Αγάπη μέσα από την πρόσφορα της σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Προφανώς την αλληγορία του Αδάμ.

Τίποτα δεν έχει πραγματικό νόημα αν δεν είναι ζωγραφισμένο πάνω στον καμβά της Αγάπης. Όλα τα αγαθά του κόσμου είναι κενά αν δεν τα γεμίζει η Αγάπη και δεν μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική ευτυχία.

Και η Αγάπη δεν είναι μια ιδέα που μπορεί να υπάρξει μόνο στο μυαλό. Είναι μια βιωματική κατάσταση της ψυχής και του πνεύματος και ως βιωματική πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ακόμα για να του την προσφέρεις κι έτσι να την βιώσεις κι εσύ.

Για αυτό το λόγο στην αλληγορία τουΠαράδεισου, αυτός συμπληρώνεται με την παρουσία της Εύας. Κι αυτή η υπέροχη αλληγορία μας εξηγεί γιατί ο Θεός μας δημιούργησε. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε την Αγάπη προσφέροντας την ο ένας στον άλλον κι Εκείνος να την βιώσει μέσα από εμάς. Κι όταν το κάνουμε ζούμε ξανά στον Παράδεισο, οπού κι αν βρισκόμαστε.

Είναι τόσο απλό!

Η αγάπη δεν έχει ποτέ μοναξιά...


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να γίνω φυσικός ήταν ο Δρ Albert Einstein! Αυτή η τεράστια προσωπικότητα έχει επηρεάσει πολύ θετικά τη ζωή μου, καθώς με βοήθησε να βρω τον δρόμο μου και να μετατρέψω την αγάπη μου για τη Φυσική, από χόμπι σε επάγγελμα! Και αυτό έχει σαφώς καθορίσει την ευτυχία μου και το είδος του ανθρώπου που...

Since I was a young boy and until now I admire, no, I love the Native Americans' way of life. I love its simplicity that is an integral part of the living environment. The love and respect they show in every creature and creation of God and the unity they feel with Him and with all creation. I always admired...