Γνώση: μια περιπέτεια που πρέπει να ζήσεις

2017-10-24

Γνώση: ο δρόμος προς το Θεό-Εαυτό μας.

   Όταν στα εφηβικά μου χρόνια πήρα την απόφαση να σπουδάσω τις Φυσικές επιστήμες, το έκανα γιατί τότε θεωρούσα πως αυτός είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να βρω την αλήθεια του Θεού μέσα στη δημιουργία Του. Σήμερα ευχαριστώ εκείνον τον καθαρό παιδικό μου εαυτό για εκείνη την επιλογή του, η οποία ευλόγησε τη μετέπειτα πορεία μου στην εσωτερική μου αναζήτηση.

   Μέσα από τις σπουδές μου κατανόησα ότι ο άνθρωπος είναι μια εικόνα του κόσμου γιατί δημιουργήθηκε από τους ίδιους νομούς που δημιούργησαν τον κόσμο, και φυσικά από τον ίδιο Δημιουργό. Συνειδητοποίησα πως η γνώση είναι «διπλής κατεύθυνσης». Αν ο άνθρωπος γνωρίσει και κατανοήσει τον εαυτό του θα κατανοήσει και ολόκληρο τον κόσμο και τους νόμους που τον δημιούργησαν, τον αναγεννούν και τον κυβερνούν. Αντίστροφα όσο ο άνθρωπος θα κατανοεί τον κόσμο και τους νόμους που τον διέπουν, τόσο θα πλησιάζει στην κατανόηση του εαυτού του και θα βρίσκει δρόμους για την ολοκλήρωση του. Και οι δυο δρόμοι αν τους βαδίσεις με αγάπη και χωρίς εγωισμό καταλήγουν στο ίδιο θαύμα. Την ενότητα των πάντων! Αυτή είναι άλλωστε και μια σημασία της Ερμητικής ρήσης «όπως επάνω έτσι και κάτω».

  Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ πως οι επιστήμες είναι τόσο ιερές όσο και οι θρησκείες. Για αυτό είναι σημαντικό για τον καθένα μας, να σπουδάσει σε όποιο πεδίο τον ευχαριστεί και να συνεχίζει τις σπουδές του αυτές μέχρι εκεί που μπορεί. Για αυτό η παιδεία είναι το μεγαλύτερο δείγμα του πολιτισμού και μια μεγάλη ελπίδα για την ανθρωπότητα.

  Όσο μαθαίνω τον κόσμο μέσα από οποιαδήποτε επιστήμη, μαθαίνω τον εαυτό μου και βαδίζω προς την πηγή του. Την πηγή του εαυτού μου που είναι η πηγή του κόσμου, ο Θεός Πατέρας-Δημιουργός.

Συνεχής

       Υπερφυσική

      Μεταφυσική

 Παρουσία

 Ανώτερης

      Νοημοσύνης 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ο ήλιος έκαιγε αφόρητα. Σε κάθε κίνησή που έκανε τα σύρματα από το ψεύτικο στέμμα, που κυριολεκτικά του είχαν καρφώσει στο κεφάλι, του έσκιζαν περισσότερο το δέρμα καιτο αίμα του κυλούσε μαζί με τον ιδρώτα του στα μάτια και στο πρόσωπο. Μια πέτρα τον χτύπησε στο πρόσωπο και άλλη μια στα πλευρά. Ο πόνος τον ζάλισε και έπεσε πάνω στην...