Είσαι Βουνό κι όχι χαλίκι!

2018-06-10

Η δύναμή μου φαίνεται στις στιγμές της αδυναμίας μου!

  Όλοι μας έχουμε περάσει πολλές δύσκολες στιγμές και είναι δεδομένο πως θα περάσουμε κι άλλες. Στιγμές που δεν θα θέλαμε σίγουρα να υπάρχουν. Στιγμές που θέλουμε να το βάλουμε στα πόδια, να βρούμε ένα ασφαλές καταφύγιο και να ξεφύγουμε από αυτές. Στιγμές που νιώθουμε τόσο αδύναμοι και μόνοι.

  Αυτές τις στιγμές θα θέλαμε να έχουμε μια αγκαλιά για να κλειστούμε μέσα της και να μας προστατέψει. Έναν σύντροφο που θα σταθεί στο πλάι μας και θα μας κρατήσει όρθιους όταν τα γόνατα λυγίζουν.

  Μια τέτοια στιγμή αδυναμίας, όταν πίστευα πως όλα ήταν πια χαμένα, άκουσα μια φωνή μέσα μου να μου λέει: 

«Κοίτα μέσα σου, Είμαι εδώ για σένα. Είμαι ανοικτή αγκαλιά για να σε κλείσω. Είσαι ο γιος μου και δεν θα σε εγκαταλείψω ποτέ. Πάρε το χέρι μου και δες πως είσαι πιο δυνατός από το πρόβλημα. Από κάθε πρόβλημα.»

  Αυτός ο σύντροφος υπάρχει πάντα μέσα μας κι ας το ξεχνάμε. Είμαστε παιδιά ενός πανάγαθου Θεού κι Εκείνος βρίσκεται πάντα μέσα μας και γύρω μας, έτοιμος να μας τροφοδοτήσει με τη δύναμη να κάνουμε θαύματα και να συντρίψουμε κάθε πρόβλημα και κάθε φόβο.

  Την ώρα της ανάγκης και της αδυναμίας λοιπόν, στρέψου σε Εκείνον. Κλείσε τα μάτια, πάρε ανάσα, ηρέμησε και ευχαρίστησε τον για την δύναμη αυτή που θα σε κάνει γίγαντα απέναντι στο πρόβλημα. Γέμισε το πνεύμα και το μυαλό σου με την γνώση ότι Εκείνος είναι δίπλα σου και δες τους φόβους σου να εξαφανίζονται. 

Την στιγμή της αδυναμίας σου, άσε την Αγάπη Του να γίνει η δύναμη σου. Δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μου δίδαξαν οι εμπειρίες μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται ζωή, είναι πως η πραγματική ευτυχία έρχεται μόνο μέσα από την εσωτερική γαλήνη. Προφανώς δεν ανακάλυψα την Αμερική! Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι έχουν διδάξει αυτή την αλήθεια, από την αρχαιότητα. Κι εγώ την είχα ακούσει για πρώτη φορά στα εφηβικά μου...