Δεν υπάρχει πίσω πόρτα για τον Παράδεισο

2019-03-10

Ο Θεός κατοικεί μέσα μου ως Εαυτός μου. 

Ο Θεός Πατέρας μας, όταν μας δημιούργησε, έκανε στον καθένα μας ένα υπέροχο δώρο. Τοποθέτησε στον πυρήνα τη ύπαρξης μας τον Παράδεισο και μας έδωσε την δυνατότητα και ευλογία να ζήσουμε μέσα σε αυτόν. Δυστυχώς όμως εμείς κλειδώσαμε την πόρτα του Παράδεισου και πετάξαμε το κλειδί μακριά. Τελικά ξεχάσαμε ακόμα και την ύπαρξη του, γιατί θάψαμε την μνήμη του κάτω από τόνους υλικών παθών, εγωισμού και ψευδαισθήσεων.

Ευτυχώς όμως το υπέροχο φως που βγαίνει από τον Παράδεισο αυτόν, τα χρώματα, τα αρώματα και οι μελωδίες των Αγγέλων, ξεπερνούν όλη αυτή την σαβούρα και φτάνουν στην ψυχή μας, ξυπνώντας της μνήμες της καταγωγής μας και αναγκάζοντας μας να αναζητήσουμε ξανά την είσοδο ή κάποια είσοδο. Πολλές φορές λοιπόν μέσα στην ανάγκη μας να επιστρέψουμε και ενώ έχει γίνει βίωμα μας ο εύκολος δρόμος της ελάχιστης προσπάθειας αναζητούμε μια πίσω πόρτα για τον Παράδεισο!

Δεν υπάρχει όμως πίσω πόρτα για τον Παράδεισο. Η είσοδος του είναι μια και το κλειδί που πετάξαμε μακριά και πρέπει να ξαναβρούμε είναι η Αγάπη. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε τον μακρύ δρόμο της επιστροφής σε αυτή την εσωτερική είσοδο. Ας ξεκινήσουμε κάνοντας τα πρώτα μικρά βήματα, επαναφέροντας στη ζωή μας ξανά την κατανόηση, την ανοχή, την αλληλοβοήθεια, τον σεβασμό, την ευγένεια, την ανιδιοτελή προσφορά. Έτσι βήμα-βήμα θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην νίκη απέναντι στον εγωισμό που είναι το μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο μας. Τότε θα κρατάμε ξανά το κλειδί στο χέρι μας. Η αγάπη θα γίνει η πυξίδα, ο δρόμος και το κλειδί ταυτόχρονα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος αλλά το ευτύχημα είναι ότι ο Παράδεισος θα είναι για πάντα μέσα μας, στο κέντρο της ψυχής μας, εκεί που τον έβαλε ο Δημιουργός της Αγάπης. Άρα δεν μπορούμε να τον χάσουμε!

Με πυξίδα την αγάπη επιστρέφω στο Σπίτι μου,

στην αγκαλιά Του που με περιμένει. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!