Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας

2017-08-30

Υπάρχει μια Συμπαντική Αρχή, η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας:

 Όταν ενεργώ με αγάπη, η Αγάπη ενεργεί για μένα. 

   Μια από τις βασικότερες αρχές της επιστήμης, θεμέλιος λίθος ουσιαστικά της Φυσικής και όλων των θετικών επιστήμων είναι η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας. Η αρχή αυτή λέει πως η ενέργεια που υπάρχει στο Σύμπαν μπορεί να αλλάζει μορφές αλλά, συνολικά ούτε καταστρέφεται, ούτε χάνεται, μα ούτε και δημιουργείται καινούργια. Από την Δημιουργία του Σύμπαντος και για πάντα η ενέργεια θα είναι η ιδία. Οι μορφές της όμως μπορούν να αλλάζουν.

    Όπως κάθε θεμελιώδης αρχή του υλικού κόσμου, κι αυτή η αρχή έχει την βάση της σε μια αντίστοιχη εσωτερική και πνευματική αρχή. Το είδος των ενεργειών μας επιστρέφουν σε μας και θα επιστρέφουν μέχρι να αποφασίσουμε να τις αλλάξουμε σε μια άλλη μορφή.

   Δεν μπορεί λοιπόν να ενεργούμε με ιδιοτέλεια, μίσος, αδιαφορία και κακία και να περιμένουμε οι ενέργειες του Σύμπαντος απέναντι μας να είναι όμορφες και ευεργετικές για μας. Το Σύμπαν ποτέ δεν παραβιάζει τις αρχές του. Αν ενεργώ ακόμα και με τον πιο μικρό αρνητικό τρόπο, αργά η γρήγορα τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών θα επιστρέψουν σε μένα το ίδιο αρνητικά. Και δεν θα υπάρχει κανένας άλλος να κατηγορήσω παρά μόνο τον εαυτό μου.

   Αν όμως εκπέμπω παντού γύρω μου θετική ενέργεια, αν επιλέγω την αγάπη το χαμόγελο και την προσφορά τότε μόνο θετική ενέργεια θα δέχομαι πίσω. Θα υπάρχει πάντα ευνοϊκός άνεμος για να με ταξιδέψει στα όνειρα μου. 

Ενεργώ με αγάπη μέχρι να γεμίσει το Σύμπαν από αυτή... 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μου δίδαξαν οι εμπειρίες μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται ζωή, είναι πως η πραγματική ευτυχία έρχεται μόνο μέσα από την εσωτερική γαλήνη. Προφανώς δεν ανακάλυψα την Αμερική! Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι έχουν διδάξει αυτή την αλήθεια, από την αρχαιότητα. Κι εγώ την είχα ακούσει για πρώτη φορά στα εφηβικά μου...