Αποκρυπτογραφώντας τη Βίβλο: Ποιον πλούτο διεκδικείς;

2019-07-04

Άδειασε τον εαυτό σου από εγωισμό για να γεμίσεις από ευτυχία.

Ο λόγος του Ιησού είναι επαναστατικός. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι ότι πιο επαναστατικό έχει ακουστεί σε αυτό τον πλανήτη. Ήταν επαναστατικός τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά και συνεχίζει να είναι δυο χιλιάδες χρόνια μετά. Η ελπίδα μου είναι ότι κάποια στιγμή θα πάψει να είναι επαναστατικός και θα γίνει αυτονόητος για όλους μας.

Η διδασκαλία Του είναι ένας οδηγός ανάπτυξης του Πνεύματος και της Ψυχής μας με σκοπό την επανένωση μας με το Θεό, και πρώτα από όλα σε αυτόν τον κόσμο. Έτσι θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο λόγος του Ιησού είναι καθαρά συμβολικός και αλληγορικός με σκοπό να βοηθήσει αυτόν που θα θελήσει να αναζητήσει, που θα αποφασίσει να ξεπεράσει τους φραγμούς που βάζει στο μυαλό μας ο υλικός κόσμος, για να βρει το δρόμο προς την απελευθέρωση της Ψυχής του. Για το λόγο αυτό είναι μια διδασκαλία που θα μας φέρει συχνά σε δύσκολη θέση καθώς θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις ψευδαισθήσεις και τα ψέματα με τα οποία έχουμε μάθει να ζούμε.

Αν θέλουμε λοιπόν να κερδίσουμε τον ανεκτίμητο θησαυρό που ο λόγος αυτός έχει να μας προσφέρει θα πρέπει να τον ξεκλειδώσουμε. Όχι το θησαυρό αλλά τον εαυτό μας! Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που στεκόμαστε απέναντι στα γεγονότα της ζωής, να αλλάξουμε την οπτική ή ακομα καλυτέρα να αλλάξουμε τα μάτια με τα οποία κοιτάμε τον κόσμο! Από τα μάτια της ύλης να περάσουμε στα μάτια του Πνεύματος, γιατί διαφορετικά πολλές φορές θα παρεξηγήσουμε το νόημα των λόγων Του.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο μακαρισμός:

«Μακάριοι οι πτωχοί στο πνεύμα, γιατί δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών».

Σαφώς ο Ιησούς με τον όρο «πτωχός στο πνεύμα» δεν εννοεί τον ανόητο. Ο καθένας από εμάς, στην πορεία της ζωής του και μέσα από τις εμπειρίες του, έχει συσσωρεύσει ένα «πνευματικό πλούτο» απόψεων, αντιλήψεων, προκαταλήψεων και ιδεών που στηρίζονται στην εγωιστική μας αντίληψη για τον κόσμο. Αυτός είναι ο πνευματικός πλούτος στον οποίο αναφέρεται ο Ιησούς και ο οποίος πολλές φόρες θα μπει εμπόδιο στην επιθυμία της ψυχής να βιώσει την καθαρότητα της Αγάπης, γιατί αυτό θα συνεπάγεται αυτόματα την εγκατάλειψη του πλούτου αυτού.

Το να γίνει κανείς «πτωχός στο πνεύμα» λοιπόν, σημαίνει ότι έχει αδειάσει τον εαυτό του από κάθε προσπάθεια να επιβάλει την εγωιστική του θέληση απέναντι στην Αγάπη και τις ανάγκες της. Ταυτόχρονα σημαίνει πως αφήνει πίσω του κάθε εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη για την αναζήτηση του Θεού. Έτσι χωρίς προκαθορισμένες φόρμες, αφήνει την ψυχή του να βρει το δρόμο της προς Εκείνον ακλουθώντας το Φως και την Αγάπη. Σημαίνει πως έχοντας εγκαταλείψει τον πνευματικό πλούτο που έχει συσσωρεύσει μέχρι τότε μέσα από το δρόμο της πνευματικής περηφάνιας, είναι έτοιμος και πρόθυμος να εγκαταλείψει τα τωρινά πρότυπα σκέψης, τις απόψεις, τις προκαταλήψεις, τις ψευδαισθήσεις κι αν χρειάζεται ακόμα και τον τωρινό τρόπο ζωής του, ώστε καθαρός ως αναγεννημένο βρέφος να κατανοήσει την αλήθεια του που θα τον οδηγήσει στην σωστή θέση του μέσα στη Δημιουργία.

Σημαίνει τελικά ότι εγκαταλείποντας όλο αυτό τον «πλούτο» που στέκεται εμπόδιο στην ανακάλυψη του Θεού μέσα του, με τους περισπασμούς που βάζει στο δρόμο του, είναι έτοιμος να επιστρέψει στο βασίλειο της Αγάπης, στο βασίλειο των Ουρανών, στο Σπίτι του όπου και πάντα τον περιμένει η πραγματική του κληρονομία. 

Κανείς δεν είναι πιο πλούσιος από αυτόν που αγάπα χωρίς όρια.Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!