33 Τρόποι για να Θυμάσαι να Επιλέγεις την Ευτυχία

2018-11-07

Κάθε στιγμή η ευλογία Του έχει ετοιμάσει το καλύτερο για μένα. Αρκεί να το επιλέξω. Ας το θυμάμαι αυτό την επόμενη φορά που θα παραπονεθώ για κάτι. 

Γνωρίζω ότι η ευτυχία είναι κυρίως θέμα επιλογής. Σε οποιαδήποτε κατάσταση, ακομα και την πιο δύσκολη, την πιο στενόχωρη και θλιβερή μπορούμε να επιλέξουμε την στάση μας. Μπορούμε να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι ο Ήλιος μόνο παροδικά μπορεί να κρυφτεί από τα σύννεφα και πως κάθε ανήφορος θα συναντήσει υποχρεωτικά έναν κατήφορο.

Έτσι αντί για την θλίψη, το σκοτάδι και την άρνηση να επιλέξουμε το Φως, την Καρδία και την αποδοχή ότι μέσα στο πρόβλημα υπάρχει ένα δώρο που πρέπει να βρούμε και να αξιοποιήσουμε.

Δεν είναι εύκολο, καθόλου εύκολο, το ξέρω. Για αυτό πρέπει να προετοιμάζουμε «ξυπνητήρια» που θα μας υπενθυμίζουν την κατάλληλη στιγμή ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας.

Μέσα από τους διαλογισμούς μου, έχω δημιουργήσει φράσεις που παίζουν αυτό το ρόλο των «ξυπνητηριών». Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ανακαλώ κάποιες από αυτές και με βοηθούν να θυμάμαι ότι είμαι πιο δυνατός από το πρόβλημα, και πως ο Πατέρας μου θέλει να βρω την αληθινή ευτυχία κι όχι να βασανίζομαι ή να υποφέρω. Μερικές από αυτές θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Φράσεις που θα μας θυμίζουν να επιλέγουμε την ευτυχία μας.

33 κομμάτια της Ψυχής μου:

1. Πάντα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνεις αυτό που είναι σωστό.

2. Πουθενά στο Σύμπαν δεν κινδυνεύεις.

3. Στην κακία τους απαντώ με καλοσύνη γιατί το σκοτάδι μόνο με φως μπορείς να το διώξεις.

4. Το ερώτημα δεν είναι αν ο Θεός με έχει προικίσει με τις δυνάμεις που χρειάζομαι για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα, αλλά πως μπορώ να απελευθερώσω τις δυνάμεις αυτές.

5. Να θυμάσαι πώς η ευτυχία δεν είναι ένας προορισμός αλλά ο τρόπος που ταξιδεύεις.

6. Κάνε την Αγάπη ασπίδα στη σύγχυση των ψευδαισθήσεων.

7. Μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα, μέτρα τις ευλογίες που υπάρχουν στην ζωή σου και θα δεις το πρόβλημα πολύ διαφορετικά.

8. Όσο περισσότερο θα βιώνουμε και θα εκδηλώνουμε την Αγάπη τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να μας κατηγορήσει και να μας βγάλει τρελούς ο κόσμος του εγωισμού και των ψευδαισθήσεων. Αυτό λοιπόν το θεωρώ ως έπαινο κι όχι σαν πρόβλημα, όσες δυσκολίες κι αν φέρει.

9. Από τις ευθύνες που έχουμε, η μεγαλύτερη είναι να ζούμε ευτυχισμένοι.

10. Για αυτόν που αγαπά ο χρόνος είναι φίλος.

11. Πολλές φορές δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις κι επιθυμείς γιατί με τον τρόπο σου δείχνεις να μην το επιλέγεις.

12. Κάθε λέξη αγάπης είναι ένα πανίσχυρο ξόρκι, αφού μετατρέπει τη σκουριά της ψυχής σε χρυσάφι.

13. Το πρόβλημα ποτέ δεν μπορεί να μας νικήσει. Η ιδέα που έχουμε όμως για αυτό, μπορεί.

14. Ένα βασικό πρόβλημα στη ζωή του ανθρώπου είναι ότι εγωιστικά θεωρεί ότι του ανήκουν τα πάντα χωρίς να κατανοεί την ενότητα του με τα πάντα.

15. Έχω αρκετό φως μέσα μου για να διώξω κάθε σκοτάδι.

16. Η κούραση μπορεί να γίνει ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς μας και να καταστρέψει τον αγώνα μας. Διαχειρίσου την με σοφία και χαμόγελο.

17. Μην συμβιβάζεσαι με το ψέμα. Ζήσε την αλήθεια μέσα σου.

18. Πατέρα μου, αξίωσέ με να ξεχωρίζω που τελειώνει η ψευδαίσθηση και που αρχίζει η αλήθεια.

19. Εσύ είσαι το αγαπημένο παιδί του Θεού. Μην το ξεχνάς.

20. Η δύναμη μου φαίνεται στις στιγμές της αδυναμίας μου.

21. Σε αυτόν τον κόσμο του σχετικού που ζούμε πρέπει να υπάρχει και το σκοτάδι. Για αυτό πρέπει να μάθουμε να το αγιάζουμε με την Αγάπη μας.

22. Θαύματα συμβαίνουν συνέχεια. Αλλά μόνο σε αυτούς που τα πιστεύουν.

23. Για να διώξουμε μακριά το φόβο πρέπει να μην του αφήσουμε χώρο να αναπτυχθεί. Πρέπει να γεμίσουμε από κάτι που θα τον απωθεί. Η πίστη στην δύναμη της Αγάπης Του είναι το καλύτερο.

24. Κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζω σαν ένα «κυνήγι θησαυρού»! Ψάχνω να βρω την ευλογία και το δώρο που η Αγάπη του Πατέρα μου έχει κρύψει σε αυτή.

25. Αυτός που έχει γνωρίσει την Αγάπη μπορεί να ζήσει ευτυχισμένος ακόμα και στην Κόλαση.

26. Το Σύμπαν με την απέραντη αγάπη του βάζει μπροστά μας πάντα τις καλύτερες επιλογές.

27. Μην το βλέπεις σαν πρόβλημα, αλλά σαν μια ευκαιρία για βελτίωση.

28. Ακόμα κι όταν οι περισπασμοί του κόσμου με κάνουν να το ξεχνώ, Εκείνος είναι πάντα δίπλα μου.

29. Μερικές φορές ο πιο δύσκολος αγώνας, ακόμα κι από τον αγώνα απέναντι στον εγωισμό μας, είναι αυτός απέναντι στους φόβους μας. Ή μήπως είναι ο ίδιος;!

30. Οποίο κι αν είναι το πρόβλημα θυμήσου την μεγαλύτερη αγάπη Του Θεού.

31. Άδειασε τον εαυτό σου από εγωισμό για να γεμίσεις με ευτυχία.

32. Το ασανσέρ για την ευτυχία είναι εκτός λειτουργίας. Πρέπει να πάμε από τις σκάλες. Ένα σκαλί κάθε φορά.

33. Έχουμε μια σπουδαία αποστολή. Να μάθουμε να αγαπάμε μέσα σε έναν κόσμο που αρνείται την αγάπη. Και πρώτα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. 

Η κόλαση κι ο παράδεισος είναι το ίδιο μέρος βιωμένο με διαφορετικό τρόπο. 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!