21 θετικές σκέψεις για να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να αγαπάς τον Εαυτό σου

2019-03-24

Μην ψάχνεις την Αγάπη. Ήρεμα πρόσφερέ την κι άσε την να επιστρέψει εκείνη σε σένα ξανά. 

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κάθε μέρα να δείχνεις με λόγια και πράξεις ότι αγαπάς τον Εαυτό σου.

1ον: Το αξίζεις. Το αξίζεις γιατί είσαι ένα μοναδικό δημιούργημα του Θεού της Αγάπης. Θέλω να το θυμάσαι αυτό. Δεν είσαι ένα τυχαίο γεγονός, είσαι ένα από τα δώρα Του σε αυτόν τον κόσμο και αξίζεις να αγαπάς αλλά και να σε αγαπάνε. Δείξε λοιπόν στους άλλους πώς να το κάνουν.

2ον: Το έχεις ανάγκη. Το έχεις ανάγκη για όλα αυτά που έχεις περάσει, για όλα όσα έχεις αγωνιστεί, για όλα όσα έχεις καταφέρει, για όλες τις φορές που έχεις αποτύχει, που έχεις σπάσει, που έχεις κλάψει, που έχεις πονέσει. Το έχεις ανάγκη για να πάρεις ξανά δύναμη, να πατήσεις ξανά στα πόδια σου και να συνεχίσεις. Το έχεις ανάγκη για να μπορέσεις να εκδηλώσεις όλο το υπέροχο δυναμικό που Εκείνος έχει τοποθετήσει μέσα σου ώστε να προσφέρεις τα θαύματα Του στον κόσμο. Όλοι έχουμε ανάγκη τα θαύματα σου.

3ον: Έτσι θα αλλάξεις τον κόσμο. Η αλλαγή αρχίζει από μέσα. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος όταν εμείς γίνουμε καλύτεροι. Ο κόσμος θα γίνει ευτυχισμένος όταν εμείς γίνουμε ευτυχισμένοι. Ο κόσμος θα γίνει Παράδεισος ξανά όταν εμείς βρούμε το κλειδί του Παραδείσου μέσα μας ξανά, κι αυτό το κλειδί είναι η Αγάπη.

Για αυτό σου ζητώ να θυμάσαι να αγαπάς τον Εαυτό σου. Όχι το Εγώ σου, είναι διαφορετικό. Είναι άλλο το αγαπώ τον Εαυτό μου και άλλο είμαι εγωιστής.

Όταν αγαπώ πραγματικά τον Εαυτό μου κατανοώ ότι είμαι το ίδιο σημαντικός με κάθε άλλον άνθρωπο αλλά δεν είμαι πιο σημαντικός από κανέναν. Κατανοώ ότι είμαι ένα αναπόσπαστο τμήμα μιας υπέροχης Ενότητας κι όχι ένας μοναχικός ταξιδιώτης. Κατανοώ ότι πρέπει να είμαι ευτυχισμένος για να μπορώ να κάνω ευτυχισμένους και τους υπόλοιπους ανθρώπους και όλα τα πλάσματα γύρω μου. Κατανοώ ότι προσφέροντας Αγάπη στον Εαυτό μου προσφέρω Αγάπη στον Θεό, άλλωστε, όπως κάθε καλός πατέρας, ο καλύτερος Πατέρας όλων θέλει το παιδί Του να είναι αγαπητό, και το παιδί Του είσαι εσύ.

Οι παρακάτω φράσεις ελπίζω ότι θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι αυτή την Αλήθεια. Διαλογίσου πάνω σε αυτές και κάνε τες δίκες σου.

1. Δεν είμαι τέλειος αλλά από αυτή τη γνώση ξεκινούν τα θαύματα μου. Κανένας από όλους αυτούς που άλλαξαν τον κόσμο δεν ήταν τέλειος.

2. Η Αγάπη είναι πρώτα από όλα τρόπος ζωής. Επιλέγω να ζω μαζί της κι όχι εναντίον της. Την προσφέρω στον κόσμο ξεκινώντας από τον εαυτό μου

3. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο στην πραγματικότητα είναι ευλογία. Να θυμάσαι πως ο Θεός δεν φέρνει στη ζωή σου τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τα πράγματα που θες, φέρνει τους ανθρώπους τις καταστάσεις και τα πράγματα που χρειάζεσαι.

4. Όταν νιώθεις θλίψη γιατί νομίζεις πως κάποιος σε έχει εγκαταλείψει να θυμάσαι ότι κανένας δεν σε εγκαταλείπει! Απλά ο Θεός βγάζει από το δρόμο σου ότι μπορεί να καθυστερήσει την πορεία προς την αλήθεια σου και την πραγματική ευτυχία σου.

5. Όσο θα μεγαλώνεις θα καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο πως, άσχετα με την προσπάθεια του κόσμου να σε πείσει για το αντίθετο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ζεις μια ζωή που φαίνεται παράξενη στους πολλούς γιατί είναι γεμάτη από την αλήθεια σου και από Αγάπη ενώ η κοινωνία επιλέγει τα αντίθετα. Θα σε ζηλεύουν όχι από κακία αλλά επειδή θα ήθελαν να έχουν το κουράγιο να επιλέξουν κι εκείνοι την αλήθεια τους και τη Αγάπη. Θα σε ζηλεύουν γιατί θα ήθελαν κι εκείνοι να μπορούν να σέβονται και να αγαπούν τον Εαυτό τους.

6. Μην αφήνεις κανενός την άγνοια, το μίσος ή τον αρνητισμό να σε εμποδίσει να γίνεις ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείς.

7. Ότι κι αν σου έχει φέρει η παρούσα στιγμή δράσε σαν να το έχεις επιλέξει. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Για να σου το στείλει το Σύμπαν σίγουρα έχει τους λόγους του. Είναι καλύτερα να δουλεύεις σε συνεργασία με το Σύμπαν κι όχι εναντίον του.

8. Υπάρχει η ζωή που ονειρευόμαστε, η ζωή που αξίζουμε κι η ζωή που θα ζήσουμε. Ο Πνευματικός αγώνας μας γίνεται ώστε αυτές οι τρεις να γίνουν μια.

9. Να μην βλέπεις το καθήκον ποτέ σαν βάρος. Να το αντιμετωπίζεις σαν είναι μια ευκαιρία να εκφράσεις την πνευματική σου κατανόηση ώστε να κάνεις τις επιλογές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη. Γιατί η πνευματική κατανόηση οδηγεί στην ευτυχία.

10. Η ομορφιά ενός διαμαντιού χάνεται στο σκοτάδι γιατί τότε δεν μπορεί να αντανακλά το Φως. Για αυτό να αναζητάς το Φως μέσα σου και να χαμογελάς ώστε να το αντανακλάς στον κόσμο και να περιορίζεις το σκοτάδι.

11. Όταν το σκοτάδι αγκαλιάζει τον κόσμο τότε είναι που ο κόσμος έχει περισσότερη ανάγκη το Φως σου.

12. Θες να γνωρίσεις τι σημαίνει πραγματική ευτυχία; Ένας τρόπος υπάρχει. Όπου κι αν είσαι, ότι κι αν κάνεις, να είσαι Αγάπη.

13. Μερικές φορές η χαρά σου είναι η αιτία του χαμόγελού σου αλλά κάποιες δύσκολες στιγμές το χαμόγελό σου μπορεί να γίνει η αιτία της χαράς σου.

14. Κάθε στιγμή μπορείς να την αντιμετωπίζεις είτε σαν να είσαι θύμα είτε σαν να είσαι ο ήρωας μιας περιπέτειας. Όλα είναι θέμα επιλογής.

15. Το να προσεύχεσαι για τους ανθρώπους που σε έβλαψαν μπορεί να μην τους αλλάξει αλλά θα αλλάξει σίγουρα εσένα.

16. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το Φως που λάμπει από μέσα σου. Μην το ξεχνάς. Όσα εμπόδια κι αν βάλουν το Φως θα βρει το δρόμο.

17. Να συμπονάς, να είσαι ευγενικός και καλόκαρδος και πάντα να αγαπάς. Η Αγάπη είναι το Όλον, εμείς είμαστε κομμάτια της. Κάθε νέο κομμάτι που ενώνεται ξανά στο Σύνολο γεμίζει από την ευτυχία των άλλων κομματιών και προσθέτει σε αυτά την δική του.

18. Δεν πιστεύω στην ηλικία, πιστεύω στην Αγάπη που γίνεται μεγαλύτερη και καθαρότερη. Πιστεύω στην Αναγέννηση και την Σοφία της εμπειρίας.

19. Στον θόρυβο δεν μπορείς να ακούσεις τα μυστικά που σου ψιθυρίζει το Σύμπαν. Όσο περισσότερο ησυχάζεις εσωτερικά τόσο περισσότερο θα ακούς την σοφή καθοδήγηση Του.

20. Από τις ευθύνες που έχουμε, η μεγαλύτερη είναι να ζούμε ευτυχισμένοι. Τίποτε δεν μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο περισσότερο από αυτό, γιατί ο κόσμος αλλάζει από ευτυχισμένους ανθρώπους.

21. Όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να με κάνουν να βλέπω εχθρούς παντού. Μόνο ευλογία παντού. 

Για αυτόν που αγαπά ο χρόνος είναι φίλος. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μου «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο arvanitisioannis99@yahoo.com ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στο facebook (https://www.facebook.com/johnny.arvanitis.90) ή σε ένα από τα τηλέφωνα 6974459481 και 6970258303.

Επίσης το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:

  • Στην Αθηνά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία
  • Στον Αλμυρό στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και στο πρακτορείο εφημερίδων του Δημήτρη Βέτσικα
  • Στον Βόλο στο βιβλιοπωλείο "το κλου" , Ιάσονος και Αντωνοπούλου

On line παραγγελίες στις ιστοσελίδες των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και Πρωτοπορία:

  1. https://www.politeianet.gr/books/9789609566360-arbanitis-ioannis-logeion-paraxenes-meres-292210
  2. https://www.protoporia.gr/paraxenes-meres-p-493773.html. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η αγάπη ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αν δεν ταιριάζουν, τότε ευγενικά τα μεταμορφώνει ώστε να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο!

Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.Τα χειρότερα από αυτά είναι τα λάθη που έβλαψαν και προκάλεσαν πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρόσωπα αγαπημένα ή όχι. Ο πόνος είναι ο ίδιος. Αυτές είναι οι πληγές που με πονάνε περισσότερο, οι πληγές που τα λάθη μου δημιούργησαν σε άλλους ανθρώπους.

Πλησιάζουμε. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σε λίγο θα αντικρίσω ότι πιο σπουδαίο μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Νιώθω πως όλη μου τη ζωή ετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή. Όλη μου η εκπαίδευση, η μελέτη, οι θυσίες, έγιναν με την ελπίδα της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας. Και να που τώρα είμαι εδώ.

© 2021 Το blog του Ιωάννη Αρβανίτη. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!